ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Καλών Τεχνών, Δήμος Ιωαννιτών+Στέγη: Εγκαταστάσεις στον δημόσιο χώρο και σεμινάριο

Εικόνα του άρθρου Καλών Τεχνών, Δήμος Ιωαννιτών+Στέγη: Εγκαταστάσεις στον δημόσιο χώρο και σεμινάριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2024, 20:19
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Την Τρίτη 23 Απριλίου συνήλθε η επιτροπή κρίσης και επιλογής των προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Open Call για τη δημιουργία εικαστικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Ιωαννίνων με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας POWERED by ONASSIS STEGI και αποδέκτες του μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την επιτροπή αποτελούν εκπρόσωποι των τριών εμπλεκόμενων φορέων, της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι προτάσεις των καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν, προέκυψαν από την εικαστική έρευνα, που αυτοί ανέπτυξαν, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τέχνη και δημόσιος χώρος» της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Προκρίθηκαν οι προτάσεις των παρακάτω καλλιτεχνών:

  • Μανούσος Μανουσάκης
  • ce_lab (Ελένη Μολύβα)
  • Ιωάννα Πλέσσα
  • Γιάννης Πολυχρονόπουλος

Η Στέγη και Καλών Τεχνών θα υποστηρίξουν από κοινού την τεχνική υλοποίηση, δημιουργία και παρουσίαση των έργων «με στόχο την ανάδειξη της αλήθειας του τόπου και την οργανική ένταξη της τέχνης για το ψηφιακό στον δημόσιο χώρο των Ιωαννίνων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για τις ανάγκες της τεχνικής υλοποίησης θα γίνει σεμινάριο στις 20 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών, που θα περιλαμβάνει διαλέξεις από συνεργάτες της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Πρόδρομος Τσιαβός - Head of Digital & Innovation, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος - Head of Production, Aντώνης Κόκορης - Technical Manager.

(φωτό αρχείου από την έκθεση Plasmata II, Ιωάννινα, 2023)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3