ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καλλιτεχνικό σχολείο και στην πόλη μας;

Εικόνα του άρθρου Καλλιτεχνικό σχολείο και στην πόλη μας;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2017, 17:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών. Το δημοτικό συμβούλιο πήρε κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση τη σχετική απόφαση, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Παιδείας Παντελή Κολόκα.

Τον «σπόρο» για την ίδρυση του σχολείου αυτού στην περιοχή έβαλε πρώτος ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος (εκπαιδευτικός στο επάγγελμα). Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των καλλιτεχνικών σχολείων στη χώρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο πέντε.

Τα καλλιτεχνικά σχολεία, τα οποία περιλαμβάνουν τις κατευθύνσεις των εικαστικών τεχνών, του θεάτρου-κινηματογράφου και του χορού, δημιουργήθηκαν το 2003. Περιλαμβάνουν γυμνάσιο και λύκει και μπορούν να δέχονται μαθητές και από άλλους Δήμους. «Πιστεύω πως τα Γιάννενα που είναι συνδεδεμένα με τις τέχνες και τον πολιτισμό, πρέπει να είναι ο επόμενος Δήμος όπου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα τέτοιο σχολείο. Σήμερα κάνουμε απλά το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία για να ολοκληρωθεί θέλει συστηματική και προσεκτική δουλειά», είπε ο κ. Κολόκας.

Ο ίδιος ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Γιάννης Στέφος είχε σειρά επαφών με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, με τη διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού και άλλα στελέχη της Εκπαίδευσης, με το προεδρείο του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου αλλά και με το υπουργείο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back