ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Το μάθημα της καλλιγραφίας επιστρέφει

Εικόνα του άρθρου Καλιφόρνια: Το μάθημα της καλλιγραφίας επιστρέφει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2024, 18:58
ΚΟΣΜΟΣ

Μια γενιά παιδιών που έμαθαν να γράφουν στις οθόνες γίνεται παρελθόν. Από φέτος, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Καλιφόρνιας υποχρεούνται να μάθουν καλλιγραφία, αφού η δεξιότητα αυτή έχει ξεπεραστεί στην εποχή των υπολογιστών.

Το νομοσχέδιο 446 της Συνέλευσης, το οποίο υποστηρίχθηκε από την πρώην δασκάλα δημοτικού Sharon Quirk-Silva και υπογράφηκε ως νόμος τον Οκτώβριο, απαιτεί τη διδασκαλία της γραφής με το χέρι για τα 2,6 εκατομμύρια Καλιφορνέζους ηλικίας 6 έως 12 ετών, και μαθήματα καλλιγραφίας για τους μαθητές από την τρίτη τάξη και πάνω.

Οι ειδικοί λένε ότι η εκμάθηση της καλλιγραφίας βελτιώνει, μεταξύ άλλων, τη γνωστική ανάπτυξη, την κατανόηση της ανάγνωσης και τις κινητικές δεξιότητες. Ορισμένοι εκπαιδευτικοί βρίσκουν επίσης αξία στη διδασκαλία των παιδιών να διαβάζουν ιστορικά έγγραφα και οικογενειακές επιστολές από προηγούμενες γενιές.

Καθώς τα πληκτρολόγια των υπολογιστών και οι ταμπλέτες πολλαπλασιάστηκαν, η καλλιγραφική γραφή έσβησε. Το 2010, δημοσιεύθηκαν τα εθνικά εκπαιδευτικά πρότυπα Common Core για να βοηθήσουν στην προετοιμασία των μαθητών για το κολέγιο. Η καλλιγραφία έμεινε εκτός.

Και τώρα επιστρέφει. Η Καλιφόρνια έγινε η 22η πολιτεία που απαιτεί την εκμάθηση καλλιγραφίας και η 14η που θέσπισε νομοσχέδιο για την διδασκαλία της. Πέντε πολιτείες έχουν εισαγάγει μέχρι στιγμής νομοσχέδια για την καλλιγραφική διδασκαλία το 2024.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back