Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης

Εικόνα του άρθρου Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2019, 14:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καλεί στην απεργία, στις 27 Νοεμβρίου, με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 10 το πρωί.

Τάσσεται κατά των απολύσεων των 90 συμβασιούχων καθαριότητας και υπέρ της «αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας».

«Γνωρίζουμε ότι το ΠΓΝΙ είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, με σχέδια ανάπτυξης ιατρικού συμβολαιακού τουρισμού, είσοδο ιδιωτών και λειτουργία με βάση την οικονομική αποδοτικότητα και όχι τις ανάγκες των ασθενών, ως κύριο κριτήριο στην παροχή υπηρεσιών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι «οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν γιατί η μόνη προκήρυξη του 2019 αφορά την αντικατάσταση των 1.116 επικουρικών συναδέλφων, που λήγει η σύμβαση τους ενώ δεν πρόκειται να αντικατασταθούν οι 2.000 συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται φέτος».

Ακόμα, στη σχετική ανακοίνωση η επιτροπή αγώνα αναφέρει ότι «το δρόμο για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσε στο Κέντρο τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Α.Ε να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRG (Ομοιογενείς Διαγνωστικές Κατηγορίες) που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 18 δημόσια νοσοκομεία, ανάμεσα τους το ΠΓΝΙ. Με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης για εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα. Στην κατεύθυνση, αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την επέκταση των «συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα», αξιοποιώντας και την απαράδεκτη πρόταση της ηγεσίας του ΠΙΣ για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου».

Επίσης, η επιτροπή συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back