Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάλεσμα κατά της εκδήλωσης του «Αφήστε με να ζήσω»

Εικόνα του άρθρου Κάλεσμα κατά της εκδήλωσης του «Αφήστε με να ζήσω»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2020, 15:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάλεσμα συγκέντρωσης το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 17.30 στην Ακαδημία κάνει ο ΕΚΧ «Αλιμούρα», κατά της εκδήλωσης του «Αφήστε με να ζήσω».

«Η σκοταδιστική αυτή προπαγάνδα συνδέεται με την ευρύτερη τάση μιας συντηρητικής κοινωνίας να ασκήσει έλεγχο στα σώματα και την σεξουαλικότητα των γυναικών. Είναι εμφανής η επίθεση στο αναφαίρετο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος, καθώς και ο δυνητικός κίνδυνος κατάλυσης των κατοχυρωμένων αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών» αναφέρει μεταξύ άλλων η Χειρονομία ΑΚ στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ακόμα ότι «η αξιοπρεπής μελλοντική διαβίωσης του παιδιού και της μητέρας στην Ελλάδα του 2020, που βάλλεται έντονα από προβλήματα όπως η ανεργία, το ασφαλιστικό και η επισφαλής οικονομία, φαίνεται να μην είναι καν άξια λόγου, σα να μην αφορά σε ανθρώπινες ζωές, αλλά σε άψυχα αντικείμενα και αριθμούς στατιστικών».

Παρατηρεί επίσης ότι «σε ένα παραλήρημα ξενοφοβίας ρατσισμού και σκοπιμοτήτων η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως εσωτερικό εχθρό, οπότε προβάλλεται έντονα η ανάγκη γέννησης ‘ελληνόπουλων’ σε αντιδιαστολή με την εισροή ‘ξένων’ που φέρουν τις φυλετικές, πολιτιστικές και πολιτισμικές επιπλοκές που της είναι έκδηλα αντιπαθείς».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η σεξιστική αντίληψη ότι το σώμα των γυναικών και μελλοντικά του παιδιού αποτελούν ιδιοκτησία του άντρα και του πατριαρχικού κράτους είναι διάχυτη σε μία κοινωνία θεμελιωμένη στον καπιταλισμό και τον μισογυνισμό, που σε συνδυασμό με εθνικιστικά στοιχεία συνθέτουν ένα απάνθρωπο παζλ υποβιβασμού της ανθρώπινης ζωής» και καλεί στη συγκέντρωση του Σαββάτου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back