ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κακοκαιρία και εμβολιασμοί

Εικόνα του άρθρου Κακοκαιρία και εμβολιασμοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2021, 16:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει κινητοποίηση τον κρατικό μηχανισμό, με την Πολιτική Προστασία να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία, καθώς, σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, πρόκειται για «μια από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης, ζήτησε να ανασταλούν οι προγραμματισμένοι για τις επόμενες ώρες εμβολιασμοί (πρακτικά, αυτοί του Σαββάτου, γιατί την Κυριακή δεν γίνονται), λέγοντας ότι «θα είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ασφάλεια ηλικιωμένοι συμπολίτες μας στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στις έδρες των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων» της Ηπείρου.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας και άλλοι αξιωματούχοι, υπογράμμισαν  «ιδιαίτερα την ανάγκη οι Δήμοι της χώρας, με ενεργοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους και σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης, να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία εν εξελίξει για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού, στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Ελευθερία’».

Σύμφωνα με την ΠΕΔ, ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης πως από τη στιγμή που ποσότητες εμβολίων έχουν ήδη μεταφερθεί στα κατά τόπους σημεία φύλαξης, δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή του προγραμματισμού των εμβολιασμών.

Αν ωστόσο κάποιο ραντεβού χαθεί, θα ορίζεται σε νέα ημερομηνία, άμεσα.

Επίσης, ο κ. Ντακαλέτσης ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου «έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλα τα μηχανήματα των Δήμων όσο και ιδιωτικά μηχανήματα που θα εκμισθωθούν και θα συνδράμουν όπου χρειαστεί, ενώ έχει υπάρξει και προμήθεια επαρκών ποσοτήτων αλατιού».





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back