Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καιρός: Τα πιο καταστροφικά φαινόμενα του ΄21

Εικόνα του άρθρου Καιρός: Τα πιο καταστροφικά φαινόμενα του ΄21
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2022, 12:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tο Εθνικό Αστεροσκοπείο και το meteo.gr απολογίζουν τα πιο καταστροφικά καιρικά φαινόμενα του 2021. Στο άρθρο τους, οι Σ. Ντάφης, Γ. Κύρος, Κ. Παπαγιαννάκη, Χ. Πετρόπουλος, Κ. Λαγουβάρδος αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το 2021 χαρακτηρίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα και ορισμένα από αυτά προκάλεσαν καταστροφές και τον θάνατο 20 ανθρώπων.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε συνολικά 26 ακραία καιρικά φαινόμενα το 2021 και ορισμένα από αυτά ήταν φονικά:

  • Στις αρχές Αυγούστου 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της υγείας τους που οφείλονται στις ακραία υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού επεισοδίου καύσωνα.
  • Ακόμη 5 θάνατοι οφείλονται σε ξαφνικές πλημμύρες που συνέβησαν στην στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο, στη Θεσ/νίκη τον Ιούνιο, στην Εύβοια τον Οκτώβριο, στην Ηλεία τον Νοέμβριο και στην Πιερία τον Δεκέμβριο.
  • Συνολικά 4 άνθρωποι κατέληξαν από το πολικό ψύχος και από αποκλεισμούς λόγω του μεγάλου ύψους χιονιού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» τον Φεβρουάριο.
  • Οι κεραυνοί αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου από καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας. Το 2021 ευθύνονται για τον θάνατο 2 ανθρώπων στο Ανήλιο Μετσόβου τον Ιούνιο και στην Καβάλα τον Σεπτέμβριο.
  • Ακόμη 1 άνθρωπος πνίγηκε πέφτοντας από τη βάρκα του στον Αμβρακικό Κόλπο τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back