Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σελλάδες

Εικόνα του άρθρου Και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σελλάδες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2020, 19:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών προχωρά ο Δήμος Νικολάου Σκουφά Άρτας για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στις Σελλάδες.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στην περιοχή όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου Ζακόπουλου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις 4 απόγευμα, «με σκοπό να σταλεί ένα δυναμικό μήνυμα προς τους αρμόδιους, οι οποίοι αποφασίζουν χωρίς σοβαρά κριτήρια και χωρίς να ενημερώνουν τουλάχιστον την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις τους» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Νικ. Σκουφά.

Η δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι από το γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας την ενημέρωσαν πως θα γίνει αυτοψία από κλιμάκιο μηχανικών στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου. Η αυτοψία έγινε άμεσα, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου. Παράλληλα, η δήμαρχος απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου αναφερόταν γιατί δεν πρέπει να γίνει η δομή στο πρώην εργοστάσιο.

Χτες, στο Κομπότι, έγινε ενημερωτική συνάντηση όπου η κ. Βαβέτση επανέλαβε στους πολίτες τα όσα ανέφερε στην επιστολή της: ότι δηλαδή η περιοχή είναι ακατάλληλη, γιατί είναι πλημμυρίζει, και ότι δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο ύδρευσης για να καλύψει τις όποιες αυξημένες ανάγκες προκύψουν.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου, αναφέρεται ότι οι πολίτες «αν και δεν ήταν αντίθετοι στο να βοηθηθούν οι πρόσφυγες, άπαντες εξέφρασαν την άρνησή τους στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο σημείο δομή φιλοξενίας, καθώς δεν παρέχει ούτε στο ελάχιστο τις υποδομές για την ασφαλή διαβίωση ανθρώπων». Επισημάνθηκε επίσης η απουσία αστυνομικού τμήματος, πυροσβεστικού σταθμού και κέντρου υγείας σε έναν περιφερειακό Δήμο όπως είναι αυτός του Νικ. Σκουφά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back