Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και το σχολικό πρωτάθλημα ξεκινά

Εικόνα του άρθρου Και το σχολικό πρωτάθλημα ξεκινά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2021, 15:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενεργοποιεί το σχολικό πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» για το έτος 2020-2021.

Και το πρωτάθλημα αυτό «εγκαινίασε» σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρέθηκε στο συγκρότημα της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βαγγέλη Πήχα και Γιάννη Αϊβατίδη.

«Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους μπαίνουν στο ‘παιχνίδι’ της ανακύκλωσης, προσπαθώντας να πετύχουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ανακύκλωσης, προστατεύοντας το περιβάλλον» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιείται για 4η σχολική χρονιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/ioannina. Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στον μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ Α.Ε. (εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών), το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την Αειφορική Ηπείρου.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να βραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Στην ανακοίνωση του Δημαρχείου, επισημαίνεται πως κατά το σχολικό Πρωτάθλημα 2019-2020, συλλέχθηκαν πάνω από 12.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, σε διάστημα 4 μηνών, από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back