Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και σχέδιο ανάπλασης για την πλατεία…

Εικόνα του άρθρου Και σχέδιο ανάπλασης για την πλατεία…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2020, 18:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 6 Μαΐου, ο μητροπολίτης Μάξιμος επανήλθε με νέα του επιστολή προς τον Δήμο Ιωαννιτών, αυτή τη φορά προς τον αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Αρλέτο, για εκκρεμότητες που αφορούν τον (προκάτ) ιερό ναό Αγίου Παϊσίου.

Με την επιστολή αυτή, ο μητροπολίτης διαβίβασε σχέδιο ανάπλασης της πλατείας του περιβάλλοντος χώρου του «συναρμολογημένου» ναού. Λίγες μέρες μετά, το σχέδιο ανάπλασης πήρε έγκριση…

Στη σημερινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή, στην οποία πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος κ. Αρλέτος, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχετικό σχέδιο. Ο μόνος που δεν ψήφισε  υπέρ ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Γιωτίτσας – ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» που συμμετέχει στην επιτροπή, ο Μάκης Χρυσοστόμου, ψήφισε θετικά.

Η ένσταση του κ. Γιωτίτσα βασίστηκε στο ότι το σχέδιο ανάπλασης δεν ακολουθείται από κάποιον προϋπολογισμό. Νωρίτερα, ο δημοτικός σύμβουλος είχε ρωτήσει ποιος θα πληρώσει το έργο της ανάπλασης, αν θα είναι ο Δήμος ή η Μητρόπολη, με τον κ. Αρλέτο να απαντά ότι η πλατεία αφορά κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Ιωαννιτών, άρα ο Δήμος. Προς το παρόν, όπως είπε, «δεν μιλάμε όμως για έργο. Αν όμως αποφασίσουμε να κάνουμε έργο, τότε θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μορφή ανάπλασης». Ένα σχέδιο ανάπλασης, δηλαδή, για έναν κοινόχρηστο χώρο που ετοίμασε η Μητρόπολη Ιωαννίνων κι όχι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών. «Η Μητρόπολη μάς βοηθά να έχουμε μια μελέτη ώριμη» ήταν τα λόγια του κ. Αρλέτου…

Πριν από έναν μήνα περίπου, ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά από επιστολή του μητροπολίτη, είχε εγκρίνει τον διαγωνισμό για τη διάνοιξη και τη διαμόρφωση της οδού Ιερώνυμου Β’, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, της οδού που οδηγεί στον ναό του Αγίου Παϊσίου, με αφορμή τα θυρανοίξια του ναού τον Ιούλιο και την επικείμενη επίσκεψη του οικουμενικού πατριάρχη.

Υπενθυμίζεται δε ότι για την πλατεία-κοινόχρηστο χώρο, το δημοτικό συμβούλιο είχε κάνει αποδεκτό, κατά πλειοψηφία, το αίτημα της Μητρόπολης να ονομαστεί «πλατεία Βαρθολομαίου».  


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back