Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και οι ΜΕΘ στην Ήπειρο;

Εικόνα του άρθρου Και οι ΜΕΘ στην Ήπειρο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2020, 17:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Μπάρκας, Μάριος Κάτσης, μαζί με τους τομέαρχες Υγείας Ανδρέα Ξανθό, Δώρα Αυγέρη και Γιώργο Βαρεμένο, συνυπογράφουν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τις ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι είναι εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού η δημιουργία και στελέχωση ΜΕΘ στην Ήπειρο και ειδικότερα, επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, λαμβάνοντας υπόψη πως το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού είναι αυξημένο στην περιοχή.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι στο ΠΓΝΙ λειτουργεί η γενική ΜΕΘ, δυναμικότητας 14 κλινών και μια νέα ΜΕΘ δυναμικότητας 8 κλινών, η οποία όμως δεν έχει προσωπικό.,

«Παράλληλα, οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά από περιστατικά εκτός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό. Επιπρόσθετα, το ΠΓΝΙ ως νοσοκομείο αναφοράς έχει αναπτύξει 55 ειδικές κλίνες, όπου σήμερα νοσηλεύονται 40 ασθενείς με COVID-19» τονίζουν.

Οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Κικίλια «να εξηγήσει τους λόγους που ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας βρίσκεται εκτός προγραμματισμού για τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ» καθώς και την άμεση κάλυψη της νέας ΜΕΘ με κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back