Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν

Εικόνα του άρθρου Και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2020, 23:08
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη… διαβεβαίωση ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων θα συνεχιστούν δίνει ο Δήμος Νικ. Σκουφά σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα το απόγευμα στις Σελλάδες Άρτας, όπου υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων.

Ο Δήμος Νικ. Σκουφά αντιδρά υποστηρίζοντας ότι η περιοχή που έχει επιλεγεί, είναι ακατάλληλη ενώ επικαλείται και τις αδυναμίες του στην κάλυψη των ενδεχόμενων αυξημένων αναγκών σε επίπεδο υποδομών (π.χ. καθαριότητα).

«Θα συνεχίσουμε δυναμικά να εμμένουμε στην άποψή μας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για μια τέτοια δομή για λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει» αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση η οποία παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωση του Δήμου, γίνεται λόγος και για ηχηρές απουσίες «από αιρετούς… ‘φαντάσματα’ όπως τους χαρακτήρισαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους’.

Στο φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, προβάλλεται ιδιαίτερα η συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου Κομποτίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι μαθητές είχαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Ναι στην ανθρωπιά, αλλά στις κατάλληλες περιοχές». «Τα παιδιά μάλιστα, δήλωσαν πως σχεδιάζουν νέες δράσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται να αποφασίζουν κάποιοι άλλοι για το μέλλον τους, τη στιγμή που δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Νικ. Σκουφά…

Την ίδια ώρα, ένας άλλος γειτονικός Δήμος, ο Δήμος Αρταίων ετοιμάζεται για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του στις 24 Ιανουαρίου. Στη συνεδρίαση αυτή, το κρίσιμο θέμα προς συζήτηση θα είναι η λήψη απόφασης επί της πρότασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Χανόπουλο. Εκπλήξεις δεν αναμένονται, καθώς ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την άρνησή του.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back