ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2023, 08:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική παράσταση-φόρουμ «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» που ετοίμασε το Γραφείο Κέρκυρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) θα φιλοξενήσει το Γραφείο Ιωαννίνων του ΠΔΘΕ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο 1ο Γυμνάσιο, στην αίθουσα «Γιώργος Πλεύρης».

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το Θέατρο Φόρουμ είναι μία μορφή θεάτρου, η οποία μέσα από συνεργατική διαδικασία δημιουργεί συνθήκες αναστοχασμού και διαλόγου καθώς εμπλέκει ενεργά τους συμμετέχοντες.

Στόχος του έργου «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» είναι η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη σύνδεση της υγείας με την προστασία του περιβάλλοντος. Για την ακρίβεια, παρακολουθούμε την προσπάθεια μιας νεαρής ακτιβίστριας καθώς παλεύει να σώσει έναν υδροβιότοπο από την καταστροφή. Έχει να αντιμετωπίσει διάφορα συμφέροντα αλλά και ιδεολογίες, παγιωμένες πρακτικές, προκαταλήψεις και άγνοια. Παρ’ όλες τις προσπάθειές της φαίνεται να αποτυγχάνει και αναρωτιέται γιατί οι φίλοι και άλλοι συντοπίτες της δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημασία των όσων πράττει ώστε να τη βοηθήσουν.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Συντονισμός-Εμψύχωση Ομάδας: Ευγενία Ζάγουρα και Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα

Δραματουργία: Φωτεινή Δημουλή με τη βοήθεια της ομάδας.

Παίζουν: Σοφία Γεωργιάδου, Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Μαρία Κουρή

Συντονίστρια -Joker παράστασης: Ευγενία Ζάγουρα.

Εποπτεία: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου.

Η εκδήλωση έχει τη στήριξη της «Σχεδίας» και του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κέρκυρας.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back