Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και ο… 902 στην αντιπαράθεση

Εικόνα του άρθρου Και ο… 902 στην αντιπαράθεση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2021, 17:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Δημοκρατική Συνεργασία, παράταξη του Εργατικού Κέντρου, απαντάει, μέσω του mail του σωματείου Εργαζόμενων στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ν. Ιωαννίνων (ΣΕΣΟΝΙ), ανταπαντάει στην πλειοψηφία του ΕΚΙ, δίνοντας συνέχεια από την πλευρά της, στην κόντρα που ξεκίνησε από την απόλυση εργαζόμενου στην «Πίνδο» και πηγαίνει και κάποια χρόνια πίσω, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η παράταξη λοιπόν, υπερασπίζεται την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 4 Μαΐου και αναφέρει ότι οι «δήθεν εκφραστές της εργατικής τάξης που προχωρούν στο εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στις 6 Μάη,  μόνο για το παιχνίδι των εντυπώσεων όπως αποφασίζεται από τον Περισσό».

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι απεργία στις 6 Μαΐου, έχει αποφασίσει και η ΑΔΕΔΥ…

Επίσης, η παράταξη παραπέμπει στην… εξαγορά του 902, ο οποίος υπήρξε ιδιοκτησία του ΚΚΕ και πουλήθηκε σε ιδιώτες. «Είναι οι ίδιοι που καταγγέλλουν το μεγάλο κεφάλαιο και τις εξωχώριες εταιρίες αλλά μέχρι σήμερα λέξη δεν βρήκαν να μας πούνε για την πώληση της κρατικής συχνότητας που κατείχε το κόμμα τους  και η οποία βρέθηκε με άγνωστες διαδικασίες σε Κυπριακών συμφερόντων off shore και αυξημένα τα ταμεία του κόμματος τους» αναφέρει.

Καταγγέλλει επίσης ότι «με άγνωστες διαδικασίες και χωρίς εκκαθάριση αρχείων, σωματείο οικοδόμων και σωματείο εργαζομένων ιδιωτικού τομέα λυμαίνονται τα πάντα και εκλέγονται με αδιαφανείς διαδικασίες μετατρέποντας το Εργατικό κέντρο σε κεντρικά γραφεία του  ΚΚΕ».

Η παράταξη, η οποία αναφέρεται στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει επίσης: «Δεν μας κάνουν εντύπωση οι προσπάθειες τους να εμφανιστούν για ακόμη μια φορά ως υπερασπιστές του λαού αλλά ο λαός τους έμαθε και του ξέρει και αποδεικνύεται από τα συνεχώς μειούμενα εκλογικά τους ποσοστά» και χρησιμοποιεί αρκετά… γλαφυρό ύφος, με αναφορές για εργάτες που «δεν ονειρεύονται τη  ζωή του στους αγρούς τραγουδώντας υπό το βλέμμα του πατερούλη για ένα πιάτο ρύζι», μπερδεύοντας μάλλον τον Στάλιν με τον Μάο.

Τέλος, δίνει συνέχεια στο βαθύ χάσμα στον εργατικό συνδικαλισμό της πόλης, με το ραντεβού για τη φετινή Πρωτομαγιά, στις 4 Μαΐου (δεν αναφέρει κάτι περί συγκέντρωσης) και στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στις 11 το πρωί.

Σημειωτέον ότι το ΕΚΙ θα καταθέσει στεφάνι την 1η Μαΐου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back