ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μια νέα προσφυγή για τα led

Εικόνα του άρθρου Και μια νέα προσφυγή για τα led
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2023, 16:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H μελέτη εφαρμογής (α’ φάση) της αναβάθμισης του οδοφωτισμού με led του Δήμου Ιωαννιτών, που έχει αναλάβει το ανάδοχο σχήμα ΤΕΡΝΑ-Fotagonled, «πέρασε» από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα, που αναλαμβάνει τη δημαρχία από 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κατά της απόφασης αυτής της Οικονομικής Επιτροπής.

Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της παράταξης, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής Θωμάς Γιωτίτσας ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο, να αποσύρει το θέμα και να έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, Όπως σημειώνεται, το Δημοτικό Συμβούλιο κι όχι η Οικονομική Επιτροπή είναι το αρμόδιο όργανο για να λάβει την ανάλογη απόφαση, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των νόμων Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Γιωτίτσας ζήτησε δε και γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Τα αιτήματα αυτά, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «απορρίφθηκαν χωρίς καμία σοβαρή αιτιολόγηση».

Στην ανακοίνωσή της, η «Ενότητα Πολιτών» κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι παραμένει πιστή στα αντισυνταγματικά νομοθετήματα Θεοδωρικάκου και ότι συνεχίζει την «αντιδημοκρατική και αντιθεσμική της κατρακύλα ακόμα και στις τελευταίες της ημέρες».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή, πιέζοντας «τις υπηρεσίες να παραλάβουν μελέτες για τις οποίες δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες», προσπαθεί να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή.

Διαβάστε: Τα θυμάστε τα led;

Η «Ενότητα Πολιτών» αναφέρει ότι έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας LED.

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ .......??? ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ?? ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ??? Η ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙΣΑ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ .....ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ??? ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΘΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ...... ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ......
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back