ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μια εκδήλωση παράδοσης του κλιματικού συμφώνου

Εικόνα του άρθρου Και μια εκδήλωση παράδοσης του κλιματικού συμφώνου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2023, 19:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγες μέρες μετά τη… μοναχική ανακοίνωση της υποβολής του κλιματικού συμφώνου για την κλιματική ουδετερότητα των Ιωαννίνων μέχρι το 2030 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προχώρησε σήμερα σε μια πιο μαζική εκδήλωση παράδοσης του συμφώνου στους φορείς.

«Κάθε ταξίδι, όσο μεγάλο και περίπλοκο και αν φαίνεται ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα… Το μέλλον της ανθρωπότητας, η ποιότητα ζωής στον πλανήτη, κρίνεται από την επιτυχία της προσπάθειας που ξεκινάει τώρα», ανέφερε στην παρέμβαση που έκανε η εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος της Ευρωπαϊκής Αποστολής, (Mission), Μαρία Βασιλάκου.


Διαβάστε: Κλιματικό σύμφωνο: φιλόδοξο, αναγκαίο, δύσκολο

Η Jane  Mclaughlin, City Advisor (τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί για τα Γιάννενα) είπε: «Το κλιματικό σύμφωνο διακρίνεται από αρχές διαφάνειας, καινοτομίας και συνδημιουργίας και δείχνει ξεκάθαρα τη δέσμευση της πόλης για την κλιματική ουδετερότητα» ανέφερε.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «μέχρι το 2030 τα Γιάννενα θα υποστηριχθούν με σημαντικούς πόρους για να πετύχουν τους στόχους και να καταστούν κλιματικά ουδέτερα. Η πορεία θα μας βρει και πάλι όλους μαζί γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε».

Την παρουσίαση του κλιματικού συμφώνου έκανε ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Οι φορείς που παρέλαβαν το κλιματικό σύμφωνο είναι: Περιφέρεια Ηπείρου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΠΕΔΜΕΔΕ, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ΤΕΕ Ηπείρου, Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωματείο Ασημουργών Ιωαννίνων, Σωματείο Καφέ Μπαρ, Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, ΟΕΒΕ, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, ΔΕΥΑΙ, ΣΥΔΛΙ, Πίνδος ΑΕ και Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back