ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μια αντιπαράθεση για τις σχολικές εκδρομές

Εικόνα του άρθρου Και μια αντιπαράθεση για τις σχολικές εκδρομές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2023, 18:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αντιπαράθεση για τον έλεγχο των οχημάτων των σχολικών εκδρομών μεταξύ περιφερειακής αρχής Ηπείρου και της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» συνεχίζεται.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε καταθέσει σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να δηλώνει χτες ότι η Περιφέρεια είναι αναρμόδια και να αφήνει αιχμές για σκοπιμότητες εκ μέρους της παράταξης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι έλεγχοι των οχημάτων των σχολικών εκδρομών γίνονται από τα Τμήματα Τροχαίας, έπειτα από ενημέρωση από τους διευθυντές των σχολείων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε σημερινή της ανακοίνωση σχολιάζει καταρχάς με αρκετό σαρκασμό: «Ούτε λίγο ούτε πολύ ήρθε να πει ότι ο απόφοιτος της σχολής αστυνομικών ή αξιωματικών της αστυνομίας που δουλεύει στην Τροχαία, έχει πτυχίο μηχανολόγου. Στην πράξη ο κ. Περιφερειάρχης αρνείται να διατάξει οποιοδήποτε έλεγχο».

Επικαλείται δε νομοθεσία για τα μικτά κλιμάκια ελέγχου τα οποία πρέπει να απαρτίζονται από δύο εκπροσώπους της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών ή του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και ένα όργανο του Τμήματος Τροχαίας. «Αποδεικνύεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει σαφή αρμοδιότητα και ευθύνη για τη διενέργεια μέρους των ελέγχων» τονίζει η παράταξη, κατηγορώντας την περιφερειακή αρχή ότι «είναι υποταγμένη στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε αυτά λέγονται ντόπιες και ξένες μεταφορικές εταιρίες είτε αυτά λέγονται εταιρίες τουριστικών λεωφορείων».

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η απάντηση της περιφερειακής αρχής, η οποία κατηγορεί τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι καλλιεργεί μύθους. Για τα μικτά κλιμάκια ελέγχου, υποστηρίζει ότι η παράταξη τα συγχέει με τους γενικούς ελέγχους που προβλέπεται να εκτελούν σε κάθε όχημα και όχι στοχευμένα για τις σχολικές εκδρομές. Στη συνέχεια, λέει ότι τα μικτά κλιμάκια ελέγχου υπολειτουργούν σε όλη τη χώρα λόγω της μη έκδοσης ΚΥΑ από αρμόδια υπουργεία, όπως υποστηρίζει. «Τις αρμοδιότητές τους τις έχουν αναλάβει αποκλειστικά οι κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας» υπογραμμίζει.

Η περιφερειακή αρχή κάθε άλλο παρά προσπερνά το κατηγορώ της παράταξης για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. «Είναι καιρός η ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί αόριστα και μονότονα να επικαλείται την ‘εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων’, να θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία επιχειρήσεων και να θίγει υπολήψεις. Οφείλει να αναφέρει ονόματα και διευθύνσεις, νόμους και διατάξεις» αναφέρει και πετάει το μπαλάκι… στη διαχείριση των απορριμμάτων. «Προς το παρόν,  περιμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη ανακοίνωσή της ‘Λαïκής Συσπείρωσης’ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, από την οποία θα κριθεί η αξιοπιστία των όσων υποστήριζε και για το ποιος τελικά ήταν ο πραγματικός σκοπός των πολυάριθμων ανακοινώσεών της»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back