πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για τα απογευματινά χειρουργεία

Εικόνα του άρθρου Και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για τα απογευματινά χειρουργεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2024, 16:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) έρχεται να καταδικάσει κι αυτή την πρόσφατη απόφαση του προσωρινού διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Σπύρου Δερδεμέζη, ο οποίος προχώρησε σε αλλαγές στα χειρουργεία.

Με την απόφασή του, ο αριθμός των πρωινών χειρουργικών αιθουσών από 6 καθημερινά και 30 σε εβδομαδιαία βάση μειώνεται στις 3 ημερήσια και 15 την εβδομάδα, ώστε να παρθούν οι καλοκαιρινές άδειες. Την ίδια όμως ώρα τα απογευματινά αυξάνονται από 5 σε 8 εβδομαδιαία.

Η ΕΙΝΗ κάνει λόγο για «προκλητική και αντιδεοντολογική απόφαση» καθώς δεν είχε προηγηθεί σχετική, τεκμηριωμένη εισήγηση από την Επιτροπή Χειρουργείου. Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο γιατρός Δημήτρης Παχατουρίδης, υπέβαλε την παραίτησή του.

«Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δύο αίθουσες χειρουργείων μένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ η λειτουργία τους θα μπορούσε να μειώσει τις λίστες αναμονής» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΙΝΗ κατηγορεί επίσης την παράταξη των υγειονομικών, τη ΔΑΚΕ, ότι διαστρέφει την πραγματικότητα, όταν ισχυρίζεται ότι τα απογευματινά (επί πληρωμή) χειρουργεία είναι μια παράλληλη λειτουργία που όσοι εκ των εργαζομένων επιθυμούν, συμμετέχουν εκτός ωραρίου εργασίας.

«Η πραγματικότητα λέει ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων λειτουργεί ενιαία και δεν έχει διπλή υπόσταση. Η πριμοδότηση της ιδιωτικής λειτουργίας του ΠΓΝΙ γίνεται απροκάλυπτα σε βάρος της όποιας ‘δημόσιας’ έχει απομείνει. Καμία λύση δεν βρίσκεται στην ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του» καταλήγει η ΕΙΝΗ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back