Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Και επίσημα στον Δήμο Ζηρού το στρατόπεδο

Εικόνα του άρθρου Και επίσημα στον Δήμο Ζηρού το στρατόπεδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2017, 21:19
ΗΠΕΙΡΟΣ

Από σήμερα το πρώην στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα πηγαίνει στα χέρια του Δήμου Ζηρού. Το μεσημέρι, ο δήμαρχος Νίκος Καλαντζής και ο αξιωματικός του Στρατού Αντώνης Κονδύλης, ως εκπρόσωπος του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, υπέγραψαν τη συμβολαιογραφική πράξη κυριότητας της έκτασης του πρώην στρατοπέδου στον δήμο Ζηρού. Τη σχετική απόφαση είχαν υπογράψει οι υπουργοί Οικονομίας και Άμυνας.

Ο κ. Καλαντζής, αφού ευχαρίστησε τους πάντες, απηύθυνε κάλεσμα στην πολιτεία «να βαδίσουμε από κοινού στα επόμενα βήματα, που είναι η μετεγκατάσταση των προσφύγων, ώστε να κλείσει η δομή, και η αξιοποίηση του χώρου, για την οποία ο Δήμος έχει εκπονήσει μια προμελέτη.

Για την ιστορία, ο χώρος είχε παραχωρηθεί από τον πρώην δήμο Φιλιππιάδας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη λειτουργία στρατοπέδου σε δύο στάδια. Το πρώτο το 1961 με την παραχώρηση 40 στρεμμάτων και τον Μάρτιο του 1967 με την παραχώρηση άλλων 78 στρεμμάτων.

Σήμερα και μετά από κάποιες απαλλοτριώσεις για τις ανάγκες διαπλάτυνσης δρόμων το μέγεθος της έκτασης είναι περίπου 110 στρέμματα. Μετά την αποχώρηση του Στρατού από το στρατόπεδο, ο χώρος εγκαταλείφθηκε. Πέρσι την άνοιξη, το πρώην στρατόπεδο άνοιξε τις πύλες του για να στεγάσει πρόσφυγες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back