πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και επίσημα ο Γιώργος Αμυράς

Εικόνα του άρθρου Και επίσημα ο Γιώργος Αμυράς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2019, 17:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η τοπική Νέα Δημοκρατία ζει κι αυτή τη δική της αναστάτωση, μετά την επισημοποίηση του ονόματος του Γιώργου Αμυρά ως υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων.

Η Νέα Δημοκρατία, σε κεντρικό επίπεδο, ανακοίνωσε τρεις υποψηφιότητες: του Γιώργου Αμυρά στα Γιάννεα, της Τόνιας Αράχωβα στην Αιτωλοακαρνανία και του Δημήτρη Καιρίδη στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών.  «Και τα τρία πρόσωπα σηματοδοτούν με την υποψηφιότητά τους το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους αλλά και στην κοινωνία των πολιτών», όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΝΔ. Ο Γιώργος Αμυράς ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής το 2015 με το «Ποτάμι», ανεξαρτητοποιήθηκε στη συνέχεια και τάχθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Με τα Γιάννενα, ο κ. Αμυράς είχε πάντα μια σχέση, λόγω και της καταγωγής της μητέρας του από το Εκκλησοχώρι Ζίτσας.

Αναμφίβολα η υποψηφιότητα αυτή φέρνει νέα δεδομένα, από τη στιγμή που δεν είναι και λίγοι οι ενδιαφερόμενοι για μία θέση στο ψηφοδέλτιο (με εξαίρεση τη σίγουρη θέση του νυν βουλευτή Κώστα Τασούλα): Από τον πρώην βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη και τον πρώην αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα μέχρι τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Καραμπίνα, τον γιατρό Στέφανο Φούσα και τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντόπουλο. Στο γιαννιώτικο ψηφοδέλτιο χωρούν μόνο τέσσερις άντρες. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις πρέπει να καλυφθούν από γυναίκες, με τα ονόματα της Μαρίας Κεφάλα και της δικηγόρου Μαρίας Τσολάκη να ακούγονται έντονα. Σε αναμονή των τελικών αποφάσεων και σε αυτή την περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back