Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και επίσημα η διαδρομή στα αρχαία θέατρα

Εικόνα του άρθρου Και επίσημα η διαδρομή στα αρχαία θέατρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2018, 17:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 3 Νοεμβρίου θα γίνει η εναρκτήρια εκδήλωση για την «πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη των Επιμελητηρίων.

Η πολιτιστική διαδρομή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, περιλαμβάνει:

  • Μια κλειστή διαδρομή σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους (Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων)
  • Τις σημαντικές αρχαίες πόλεις και περιοχές που άκμασαν και άφησαν τα σημάδια τους στον Ηπειρωτικό χώρο (Νικόπολη, Κασσώπη, Αχέροντας, Γίτανα, Δωδώνη, Αμβρακία κ.α.)
  • Οικότοπους, όπως ο Αμβρακικός, η κοιλάδα του Αχέροντα, η Σαγιάδα, ο εθνικός δρυμός Βίκου- Αώου), παράδοση (πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακοί οικισμοί, ήθη και έθιμα), τοπική γαστρονομία (κρασί, εδέσματα, πίτες, γλυκά κ.α.)

Σήμερα αναμένεται στην Ήπειρο αποστολή 40 δημοσιογράφων και tour operators από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισραήλ και Σουηδία, καθώς και Έλληνες από εξειδικευμένα στον τομέα τουρισμού έντυπα και τουριστικά γραφεία, οι οποίοι θα γνωρίσουν την «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκειά της, θα γίνουν προβολή video με τη διαδρομή, χαιρετισμούς επισήμων, παρουσίαση της πολιτιστικής διαδρομής από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, καλλιτεχνικό δρώμενο  με τίτλο «Τρεις γενιές, μια παράδοση» από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου (Β. Παπαγεωργίου, Γρ. Καψάλης), περιήγηση στα περίπτερα- γνωριμία με τοπικούς παράγοντες, αποχαιρετιστήρια ομιλία από τον περιφερειάρχη.



* Στη φωτογραφία το αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back