ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αν και εφόσον», Ε65 το 2022…

Εικόνα του άρθρου «Αν και εφόσον», Ε65 το 2022…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2016, 11:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 Δύο είναι τα (σχετικά) νεότερα που υπάρχουν για το βόρειο τμήμα του Ε65, τον άξονα στον οποίο έγινε περιοδεία και ενημέρωση των δημοσιογράφων πρόσφατα. Σύμφωνα με τις ypodomes και το Νίκο Καραγιάννη, τα πρώτα 15 χλμ από τα Τρίκαλα ως την Καλαμπάκα είναι ολοκληρωμένα σε ποσοστό 40% και όταν επανεκκινηθεί το έργο, αναμένεται να ολοκληρωθούν γρήγορα. Το δεύτερο, που είναι και μέσο πίεσης από την πλευρά του παραχωρησιούχου, είναι ότι αν τελικά δεν προχωρήσει το βόρειο τμήμα, τότε θα διεκδικήσει αποζημιώσεις. 

Το έργο, το οποίο κακώς έμεινε εκτός, όπως όλα δείχνουν, των «επαναδιαπραγματεύσεων» των συμβάσεων, έχει κόστος περίπου 480 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό δεν είναι οριστικό, καθώς θα εξαρτηθεί και από τη χάραξη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι δημοσιογράφοι, αναζητείται η βέλτιστη χάραξη (σχετική πρόταση έχει καταθέσει και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης). Τα χρήματα, αν τελικά βρεθούν, θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Έτσι και αλλιώς όμως, πριν το… 2022 δεν προβλέπεται να υπάρξει ολοκληρωμένος δρόμος που να συνδέει τον Ε65 με την Εγνατία. Αυτό το χρονικό περιθώριο, προσθέτει νέες αμφιβολίες για το ήδη ταλαιπωρημένο έργο. 

Στο μεταξύ, η κατασκευάστρια κοινοπραξία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της προόδου των εργασιών:


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back