Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και drone για τις πυρκαγιές

Εικόνα του άρθρου Και drone για τις πυρκαγιές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2019, 21:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για την αντιπυρική περίοδο ετοιμάζεται η Πολιτική Προστασία Ιωαννίνων, με τις περσινές φονικές πυρκαγιές της Αττικής να «υπενθυμίζουν» τους κινδύνους. Το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε σήμερα, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να αναφέρεται σε ευαίσθητα σημεία του λεκανοπεδίου, όπως στα δασύλλια, αλλά και σε οικισμούς όπως το Νεοχωρόπουλο. 

Ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε δε την πρόθεση της Περιφέρειας να προμηθευτεί drone για τη λήψη φωτογραφιών και τη θερμική καταγραφή σημείων, ώστε να διευκολύνεται η αποτύπωση προβλημάτων σε δασικές πυρκαγιές. «Πρόθεσή μας είναι να προμηθευτούμε αυτόν τον εξοπλισμό και με τη μορφή χρησιδανείου να το διαθέσουμε στις αρμόδιες πυροσβεστικές υπηρεσίες», υπογράμμισε.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος αναγνώρισε πως μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες  εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου στην υλοποίηση της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου, όμως όπως είπε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Μάλιστα, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να εξεταστεί ο σχεδιασμός εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back