ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και απομακρυσμένες… καρδούλες

Εικόνα του άρθρου Και απομακρυσμένες… καρδούλες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2016, 22:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η εκστρατεία τοποθέτησης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, με επικεφαλής τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση, συνεχίζεται. Μετά τους δεκάδες απινιδωτές που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους και κτίρια των πόλεων της Ηπείρου, αλλά και μεγάλων οικισμών, παίρνουν σειρά οι απινιδωτές σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές του νομού Ιωαννίνων.

Η υποδοχή ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή γίνεται με κάθε επισημότητα σε κάθε χωριό, με δήμαρχο, παπά και Οδυσσέα Πότση. Αυτές τις ημέρες, απινιδωτές, οι οποίοι αποτελούν χορηγία διαφόρων εταιριών, τοποθετήθηκαν στο Δίστρατο Κόνιτσας, στο Ανήλιο και στη Μηλιά Μετσόβου, στην Ασφάκα Ζίτσας και στα κέντρα υγείας Βουτσαρά Ζίτσας και Δερβιζιάνων Δωδώνης. «Μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου εντός των αστικών κέντρων,

συνεχίζουμε με έναν δεύτερο σε απομακρυσμένες περιοχές, των οποίων οι κάτοικοι είναι σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ως προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους χορηγούς, χάρη στους οποίους η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου ξεπέρασε κάθε αρχική προσδοκία» δήλωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Πότσης.

Κάθε απινιδωτής από μόνος του δεν έχει καμία σημασία και καμία αξία. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει το κόστος για την εκπαίδευση πολιτών, την οποία κάνουν φορείς όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Η εφαρμογή βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στα πρώτα λεπτά από την κατάρρευση του θύματος από καρδιακή ανακοπή αυξάνει την επιβίωση στο 60%.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back