Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και από Περιφέρεια Ηπείρου τα «βέλη» προς Υπουργείο Παιδείας

Εικόνα του άρθρου Και από Περιφέρεια Ηπείρου τα «βέλη» προς Υπουργείο Παιδείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2021, 18:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η απόφαση των εσπευσμένων συγχωνεύσεων-υποβαθμίσεων τμημάτων και σχολείων που πήρε το Υπουργείο Παιδείας, προκαλεί και εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς μοιάζει και βεβιασμένη, αλλά και σε αντίθεση με αυτά που αιτούνται τοπικές κοινωνίες. Ειδικά για το δημοτικό Πραμάντων, έχουν παρέμβει ήδη ο Δήμος Β. Τζουμέρκων, το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ζητάει την ανάκληση της απόφασης.

Μάλιστα, εκφράζει την πίστη ότι  «θα πρυτανεύσει η λογική και όχι η ‘ψυχρή αριθμητική’», κάτι στο οποίο πάντως η κυβέρνηση και ειδικά η κα Κεραμέως, δεν έχουν καλή επίδοση.

Στο έγγραφό του αναφέρει ότι τέτοιες αποφάσεις προκαλούν «μείζον κοινωνικό ζήτημα, γιατί τα δημοτικά σχολεία των ορεινών- ακριτικών και γενικά των περιοχών που είναι μακριά από τα αστικά κέντρα,  αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα στην αστυφιλία και στην πλήρη ερήμωση των ελάχιστων χωριών που παραμένουν εν ζωή, έχοντας  μαθητικό πληθυσμό».

Ζητάει από την κα Κεραμέως να κατανοήσει το… αυτονόητο, ότι «κάθε συρρίκνωση και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, οδηγεί σε μετακίνηση μαθητικού δυναμικού προς τα αστικά κέντρα, που στις περισσότερες περιπτώσεις συμπαρασύρει και τις οικογένειές τους, προκαλώντας νέα πληθυσμιακή αιμορραγία στην ύπαιθρο, η οποία – δυστυχώς- δεν πρόκειται να καλυφθεί στο μέλλον, όπως έχει αποδειχθεί στη διάρκεια του χρόνου».   

Το θέμα φυσικά, είναι η νύξη του περιφερειάρχη θα βρει χώρο σε μια από τις πιο αδιάλλακτες πολιτικές ηγεσίες υπουργείου Παιδείας, των τελευταίων ετών…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back