ΓΙΑΝΝΕΝΑ

…και ο άμεσα ενδιαφερόμενος για το σχολείο Πραμάντων

Εικόνα του άρθρου …και ο άμεσα ενδιαφερόμενος για το σχολείο Πραμάντων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2021, 17:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ξεκίνησε εκστρατεία για να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό σχολείο Πραμάντων.

Έχουν ήδη παρέμβει το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, απευθυνόμενος και στους βουλευτές Ιωαννίνων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το σχολείο διαθέτει την ίδια δύναμη μαθητών με πέρυσι και ο αριθμός των μαθητών οριακά δεν καλύπτει το όριο, ωστόσο επισημαίνει ότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι: «Προκειμένου να ενισχυθεί και να λειτουργήσει ένα σχολείο περισσοτέρων θέσεων στην έδρα του Δήμου μας, προς όφελος των μαθητών, έκλεισαν ήδη τρία Δημοτικά Σχολεία μικρότερων χωριών. Των Χριστών παλαιότερα και της Πλατανούσας και του Ματσουκίου προσφάτως».

Η τακτική του υπουργείου να «σμικρύνει» τάξεις και σχολεία ώστε να έχει, έστω και στατιστικό έδαφος η λεκτική «δεν υπάρχουν κενά», ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Η αριθμητική λογική όμως δεν μπορεί να συμπεριλάβει περιπτώσεις όπως πχ ορεινοί Δήμοι και σχολεία όπως των Πραμάντων.

«Τα Πράμαντα είναι η πλέον απομακρυσμένη έδρα Δήμου (65 χλμ.) από την πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων, οι μαθητές δεν έχουν άλλη δυνατότητα να αναπληρώσουν ό,τι ένα υποβαθμισμένο σχολείο δεν μπορεί να τους προσφέρει, και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο» τονίζει ο κ. Σεντελές και διευκρινίζει ότι σε άλλα χωριά του νομού,  λειτουργούν κατ’ εξαίρεση «και ενδεχομένως δικαίως» όπως αναφέρει, σχολεία με περισσότερες θέσεις, από όσες δικαιολογεί ο αριθμός των μαθητών τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back