ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό σχολείο Πραμάντων»

Εικόνα του άρθρου «Να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό σχολείο Πραμάντων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2021, 12:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων καταγγέλλει τις συμπτύξεις σχολικών  τμημάτων και λειτουργικούς υποβιβασμούς στο νομό Ιωαννίνων, στους οποίους προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας πρόσφατα.

«Ο προγραμματισμός λειτουργίας που κατατέθηκε από τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης στις αρχές Ιουλίου στο υπουργείο και υλοποιείται μέχρι σήμερα, αναιρείται κάτω από την πίεση των 6000 κενών σε εκπαιδευτικούς» τονίζει η ΝΕ Ιωαννίνων του κόμματος και καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, αναφέρει την περίπτωση του τριθέσιου δημοτικού σχολείου Πραμάντων, που γίνεται διθέσιο. «Ένα σχολείο που λειτουργεί υπό ιδιαίτερες, προβληματικές,  καιρικές και συγκοινωνιακές συνθήκες και καλύπτει μια μεγάλη, ορεινή και δυσπρόσιτη δημοτική περιοχή πλήττεται» αναφέρει. 

Το σχολείο υποδέχεται μαθητές-τριες από την Κηπίνα, το Ματσούκι,  την Πλάκα και τους Κτιστάδες και καλείται να αναπροσαρμόσει  το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα. «Το άμεσο  αποτέλεσμα αυτής της αστοχίας είναι οι μαθητές της Α' και Β' τάξης να διαχωριστούν. Θα πρέπει  να μάθουν να συνυπάρχουν στα διδακτικά τους ημίωρα σε μεγαλύτερα τμήματα  με μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων – η Α' τάξη με τη Γ' και τη Δ' και η Β' τάξη με την Ε' και τη Στ'» τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνει τέλος ότι «είναι πρωτοφανής η αδιαφορία με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα λόγω της τηλεκπαίδευσης. Το λιγότερο αστοχία ενεργειών υποδηλώνει κάθε υποβιβασμός που αυξάνει τον μαθητικό πληθυσμό ανά τμήμα  ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία με την απειλή του covid-19 του κορωνοϊού».

Ζητάει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης, για να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό Πραμάντων.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back