ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και άλλες συμμετοχές στο συλλαλητήριο

Εικόνα του άρθρου Και άλλες συμμετοχές στο συλλαλητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2017, 12:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αναπτυξιακό συνέδριο ξεκινάει σήμερα στο Du Lac και τα καλέσματα για την αυριανή συγκέντρωση στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο, αυξάνονται. «Με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν στα αντίστοιχα συνέδρια σε Κρήτη – Δυτ.Μακεδονία Στ.Ελλάδα και Θεσσαλία μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι το περιεχόμενο του συνεδρίου στα Γιάννενα θα κινηθεί μακριά από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και την Παιδεία» αναφέρει ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τονίζει πως «η θέση μας λοιπόν δεν είναι στις καρέκλες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου αλλά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους έξω, στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή που στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα,  με μισθούς των 300 ευρώ».

Η ΔΡΑΣΥ, δημοτική παράταξη, τονίζει μεταξύ άλλων: «Απέναντι στην σημερινή εποχή, όπου η απογοήτευση κυριαρχεί, λόγω της αδυναμίας, των αγώνων των εργαζόμενων, της προηγούμενης περιόδου, να ανατρέψουν την μνημονιακή κατάσταση απαιτείται: Η ενότητα της εργατικής τάξης στη βάση των προβλημάτων, η αλληλεγγύη και η στήριξη των εργατικών οργανώσεων».

Τέλος (προς το παρόν τουλάχιστον), οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Να βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές-αντισυνταξιουχικές πολιτικές. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν γίνουμε περισσότεροι, αν μπούμε περισσότεροι στον αγώνα. Να βγούμε στο δρόμο για το δίκιο μας, για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας».

To σωματείο Γεωπόνων, γίνεται το πέμπτο που καλεί, όχι μόνο στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, αλλά και σε πορεία στο Du Lac: «Τη Τρίτη 24/10 στα Γιάννενα ο Τσίπρας θα μιλήσει για την «ανάπτυξη» που περνά σαν οδοστρωτήρας από πάνω μας. Συμπορευόμαστε με το κοινό κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων, το σύλλογο διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και του σωματείου μετάλλου Ιωαννίνων και οργανώνουμε αγωνιστική απάντηση στο «συνέδριό» τους με συγκέντρωση στις 6:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και πορεία προς το ξενοδοχείο Du Lac».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back