Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και άλλες καταγγελίες για την Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Και άλλες καταγγελίες για την Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2019, 09:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική κίνηση πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ» καταδικάζει την «αναίτια και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι ανήλικοι, ασυνόδευτοι πρόσφυγες της Δομής Επείγουσας Φιλοξενίας της Άρσις στην Κόνιτσα όπως είχαμε κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν για τις επιθέσεις που είχε δεχτεί ο συνδημότης μας Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από ακραία στοιχεία τα οποία συνεχίζουν να δρουν προκλητικά και ανενόχλητα».

«Οι Κονιτσιώτες ξέρουμε τι σημαίνει πόλεμος, ορφάνια και προσφυγιά και δεν πρέπει να αφήσουμε μερικούς ακραίους κύκλους με τις ενέργειές τους να στιγματίζουν την κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό μας. Καλούμε επιτέλους τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να δράσουν» τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής, Βασίλης Σπανός.

Επίσης, ο Δημήτρης Βίτσας, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καταδίκασε τα γεγονότα: «Είναι ό,τι πιο σάπιο και σιχαμερό αυτές οι επιθέσεις. Τα κίνητρα  τους είναι ιδεολογικά και πολιτικά και πρέπει όλοι να τους καταδικάσουμε  χωρίς καμία επιφύλαξη. Πρέπει όλοι να συνδράμουμε να ηττηθεί αυτή η  ξενοφοβία και το έργο των δυνάμεων του σκοταδισμού που δρουν σαν γκρίζοι  λύκοι και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που το ζήτημα αυτό είναι το  κύριο θέμα συζήτησης στην Ευρώπη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βίτσας.

«Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η αναίτια επίθεση εκδηλώθηκε βάσει σχεδίου, κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν προσφυγόπουλα της Δομής. Ένας ανήλικος πρόσφυγας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο χέρι» αναφέρει η ΑΡΣΙΣ, υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργεί η δομή φιλοξενίας στην Κόνιτσα.

«Ανάλογα περιστατικά δεν πρόκειται να κάμψουν τη διάθεση της ΑΡΣΙΣ να υποστηρίζει τα δικαιώματα των ανήλικων, ασυνόδευτων προσφύγων, παρέχοντάς τους κάθε βοήθεια ώστε να εντάσσονται ομαλά στις νέες γι’ αυτούς συνθήκες της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας. Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά απέναντι στους αλλοδαπούς, δικαιούχους διεθνούς προστασίας που καταφεύγουν στη χώρα μας και μάλιστα τους πλέον ευάλωτους και αδύναμους όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3