Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ξαφνικά… αναταράξεις μεταξύ υπουργείου-πανεπιστημίων

Εικόνα του άρθρου Και ξαφνικά… αναταράξεις μεταξύ υπουργείου-πανεπιστημίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2016, 11:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιθετικό είναι το υπουργείο Παιδείας στους πρυτάνεις (όχι σε όλους, αλλά η ανακοίνωση γενικεύει), σχετικά με την προκήρυξη των θέσεων διδασκόντων στα πανεπιστήμια. Το θέμα σχεδόν έχει… στοιχειώσει, καθώς υπάρχουν διδάσκοντες που έχουν μεν ανακηρυχθεί εδώ και μια πενταετία, δεν διορίστηκαν ποτέ όμως, καθώς επήλθε ο μνημονιακός κανόνας «μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις». Το υπουργείο καλεί τις συνόδους πρυτάνεων και προέδρων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι απορίας άξιον, Πρυτάνεις και Πρόεδροι των ΑΕΙ -που κατά τα άλλα κόπτονται για τη ακαδημαϊκότητα και τη λειτουργία των Ιδρυμάτων- να καθυστερούν τόσο πολύ την προκήρυξη των θέσεων».

Προφανώς, η ανακοίνωση είναι απάντηση στην πρόσφατη παρέμβαση των πρυτάνεων που «έκοψε» τη ρύθμιση του υπουργείου για μετατροπή υπαλλήλων σε διδάσκοντες. Η ρύθμιση του ΥΠΕΠΘ που ουσιαστικά είχε και μια… «φωτογραφικότητα» ανεστάλη. Ωστόσο, το υπουργείο έχει ένα δίκιο στην ανακοίνωσή του, καθώς αρκετά ιδρύματα δεν έχουν ακόμα προκηρύξει τις θέσεις. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεδριάσουν γενικές συνελεύσεις τμημάτων κ.λπ.  Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που περιμένει τις θέσεις στην Ιατρική, έχει κινηθεί έγκαιρα προκειμένου να λήξει άμεσα η διαδικασία, πριν από την έναρξη των μαθημάτων.  

Σύμφωνα με το υπουργείο, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, μόνο 197 από τις 500 θέσεις που προβλέπονται, έχουν προκηρυχθεί από τα Ιδρύματα. Συγκεκριμένα, από τις 364 θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στα 22 Πανεπιστήμια και τις 136 θέσεις στα 13 ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ, βρίσκονται προς δημοσίευση 158 προκηρύξεις για 8 Πανεπιστήμια και 39 προκηρύξεις για 4 ΤΕΙ, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back