ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καθαριότητα συνοδεία… ασφαλιστικών μέτρων

Εικόνα του άρθρου Καθαριότητα συνοδεία… ασφαλιστικών μέτρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2019, 00:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κι ενώ η προκήρυξη για την πρόσληψη 210 συμβασιούχων -199 εργαζόμενων στην καθαριότητα και τη σίτιση και 11 στη φύλαξη- στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έκλεισε τον κύκλο της, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν κάνουν την αίτησή τους, οι ιδιωτικές εταιρίες καθαριότητας δεν έχουν ξεχάσει το παρελθόν και διεκδικούν την επιστροφή τους.

Στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, κατέφτασε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της προκήρυξης από συγκεκριμένο εργολαβική εταιρία. Πριν από δύο χρόνια, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο διοικητής Βασίλης Τσίκαρης είχαν δώσει μεγάλες «μάχες» με εργολαβικές εταιρίες, οι οποίες έμειναν εκτός λόγω της πρόσληψης συμβασιούχων. Η υπόθεση είχε φτάσει και στα δικαστήρια με το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων να δικαιώνει τη διοίκηση του νοσοκομείου. Σε εθνικό δε επίπεδο, εταιρίες καθαριότητας που δραστηριοποιούνταν σε άλλα νοσοκομεία της χώρας είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με το σκεπτικό ότι τους στερείται το δικαίωμα σύναψης δημόσιων συμβάσεων. Το ΣτΕ είχε αποστείλει τότε τρία προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο τελικά έκρινε ότι η προσφυγή των εταιριών δεν έχει βάση.

Με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ιωαννίνων να λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει στο ίδιο μοντέλο κάλυψης των αναγκών, προκαλώντας προφανώς τη δυσαρέσκεια σε πολλά επίπεδα. Μετά από μια επίμονη συζήτηση με το ΑΣΕΠ, το τελευταίο έδωσε την έγκρισή του για την προκήρυξη. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων –το σκεπτικό της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό- από ιδιωτική εταιρία έρχεται αν μη τι άλλο να υπονοήσει ότι οι «μάχες» δεν έχουν τελειώσει…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back