Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Καθαρά θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε άλλη μια ζωή»

Εικόνα του άρθρου «Καθαρά θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε άλλη μια ζωή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2023, 13:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ανοιχτή του επιστολή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων παρεμβαίνει για το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή του σχολείου. Ο μαθητές γλίστρησε πάνω σε πρόχειρη περίφραξη και έπεσε στο κενό το οποίο είναι ύψους 6 μέτρων. Ευτυχώς, προσγειώθηκε αρχικά σε αναβαθμό, με την πτώση να ανακόπτεται.

«Είναι καθαρά θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε άλλη μια νέα ζωή εξαιτίας της ακαταλληλότητας των δημόσιων υποδομών» αναφέρει ο σύλλογος.

Ζητά δε να γίνουν σήμερα έλεγχοι και ενέργειες στον προαύλιο χώρο του σχολείου για την ασφάλεια των παιδιών και να επισκεφθεί το σχολείο αρμόδιο τεχνικό κλιμάκιο το οποίο θα ελέγξει όλες τις υποδομές και θα εισηγηθεί άμεσα ενέργειες βελτίωσης και συντήρησης καθώς και ενδεχόμενα προσωρινά μέτρα ασφάλειας. «Να επισημάνουμε ότι εκκρεμούν εδώ και χρόνια επανειλημμένα αιτήματα του σχολείου για τον έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη διασφάλιση της καταλληλότητας χρήσης τους» σημειώνεται.

Ακόμα, ο σύλλογος ζητά να ενημερωθεί αρμοδίως και αναλυτικά για το αν τηρείται ουσιαστικά η νομοθεσία που σχετίζεται με την ασφάλεια και καταλληλότητα των υποδομών του σχολείου (απαραίτητες άδειες, στατική επάρκεια, καταλληλότητα αθλητικών υποδομών,  πυρασφάλεια κ.λπ.).

Η επιστολή απευθύνεται συγκεκριμένα, στον δήμαρχο, στην αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και στη διευθύντρια του Πρότυπου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back