ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κ. Τασούλας: «Στις προσεχείς ημέρες η επαναδημοπράτηση του οδικού άξονα»

Εικόνα του άρθρου Κ. Τασούλας: «Στις προσεχείς ημέρες η επαναδημοπράτηση του οδικού άξονα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2023, 19:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Άμεσα επαναδημοπρατείται ο άξονας Ιωαννίνων Κακαβιάς»: Αυτό αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας σε ανακοίνωσή του, που ακολούθησε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων.

Ο κ. Τασούλας έρχεται να δώσει διαβεβαιώσεις για την επόμενη μέρα του έργου, χωρίς να διατηρεί κάποιες εύλογες ή μη επιφυλάξεις. Όπως είπε, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης τον ενημέρωσε («υπεύθυνη ενημέρωση» όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας) ότι το υπουργείο «στις εντελώς άμεσα προσεχείς ημέρες θα επαναδημοπρατήσει το έργο με προσαρμογή της νέας προκήρυξης στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής πράγμα που σημαίνει πως βασικά το όλο θέμα προχωρεί χωρίς σοβαρές χρονικές καθυστερήσεις». Υπενθυμίζεται ότι η Ενιαία Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων ακύρωσε τον διαγωνισμό του έργου, με προϋπολογισμό 310 εκατ. ευρώ. Κι αυτό επειδή το Ε’ Κλιμάκιο της Αρχής έκρινε ότι ο διαγωνισμός περιορίζει τη συμμετοχή των εταιριών. Συγκεκριμένα, ως είχε ο διαγωνισμός, επιτρεπόταν μόνη η συμμετοχή μεγάλων εταιριών (7ης τάξεως) με προϋπηρεσία σε αντίστοιχα ή μεγαλύτερα έργα.

Ο κ. Τασούλας είπε επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών είχε θεωρητικά δύο επιλογές: ή να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Αρχής «καθυστερώντας την υπόθεση κατά ένα εξάμηνο τουλάχιστον» ή να «επαναπροκηρύξει το έργο διευρύνοντας τον κύκλο των εταιριών που μπορούν να λάβουν μέρος». Σύμφωνα με την «υπεύθυνη ενημέρωση» του κ. Καραγιάννη, θα ακολουθηθεί η δεύτερη επιλογή, και μάλιστα άμεσα. Βέβαια, ο κ. Καραγιάννης δεν φημίζεται για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε την εμπειρία του και είπε πως «όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης ο λαός κατά κανόνα δίνει δεύτερη θητεία στις κυβερνήσεις, πόσο μάλλον εάν εκτιμά ότι στάθηκαν στο ύψος των δεσμεύσεών τους και εγγυώνται μία καλύτερη ακόμη πορεία όπως η Ν.Δ.»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back