ΗΠΕΙΡΟΣ

Κ. Μπάρκας: «Χάνεται και ο Ιούνιος για τον τουρισμό»

Εικόνα του άρθρου Κ. Μπάρκας: «Χάνεται και ο Ιούνιος για τον τουρισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2021, 16:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τις ακυρώσεις πακέτων από την TUI UK (και) για την Πρέβεζα, μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Ιουνίου, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Μπάρκας.

Κατηγορεί την κυβέρνηση και τονίζει μεταξύ άλλων « τα επικοινωνιακά παιγνίδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έρχονται αντιμέτωπα με την αμείλικτη πραγματικότητα».

Σημειώνει ότι το πλήγμα στην τοπική οικονομία είναι σοβαρό και «δυστυχώς για την ελληνική οικονομία, ειδικά για τον τουρισμό και την εστίαση, μετά τον Μάιο χάνεται και ο Ιούνιος, αφού οι κρατήσεις είναι ελάχιστες».

Κατηγορεί ακόμα τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ότι «απέτυχε να έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Σερβίας, για την απαλλαγή των Σέρβων τουριστών από τεστ pcr και κατά την αναχώρηση τους, με αποτέλεσμα μία τετραμελής οικογένεια να θέλει πάνω από 600 ευρώ για τεστ συνολικά για να περάσει τις διακοπές της σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας», μεταξύ των οποίων και η Πρέβεζα.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να φιλοτεχνεί ψευδείς εικόνες για φτηνή πολιτική αξιοποίηση στο εσωτερικό της χώρας και να ασχοληθεί επιτέλους με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στον ελληνικό προορισμό και τη στήριξη των επιχειρήσεων» και ζητάει αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού, ειδικά σε τουριστικές περιοχές και ενίσχυση των δομών υγείας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back