Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κ. Μπάρκας: «Κωλυσιεργία για τα βιβλία δεύτερης ξένης γλώσσας»

Εικόνα του άρθρου Κ. Μπάρκας: «Κωλυσιεργία για τα βιβλία δεύτερης ξένης γλώσσας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2021, 14:38
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Μπάρκας, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχουν καταβληθεί τα κονδύλια για την προμήθεια των βιβλίων δεύτερης ξένης γλώσσας στις μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Παραθέτει την επιστολή διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, την οποία έστειλαν στην κα Κεραμέως. Αναφέρουν εκεί ότι «τα τελευταία διδακτικά έτη υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία των βιβλίων της δεύτερης ξένης γλώσσας για τους μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού. Η ατέρμονη ανταλλαγή εγγράφων των αρμοδίων υπηρεσιών και ο γραφειοκρατικός λαβύρινθος δεν έχουν μέχρι στιγμής δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραγγελία των βιβλίων».

Ο κ. Μπάρκας σημειώνει ότι «αν και το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι σε γνώση των υπηρεσιών του υπουργείου, καθώς έχει ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος, δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα ετών, ώστε οι μαθητές της Πρέβεζας να μην βιώνουν την ανισοτιμία σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας».

Στην απάντησή του το υπουργείο ανέφερε ότι «τα δικαιολογητικά επιχορήγησης για τον νομό Πρέβεζας είναι ελλιπή», αλλά ο κ. Μπάρκας αντιτείνει ότι «δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου για να λυθεί το πρόβλημα, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι εκ της αποστολής τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back