Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 18-03-2021, 17:27
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωσή του αναφέρεται στα επίπεδα εμβολιασμών στο νομό Πρέβεζας και καταγγέλλει ουσιαστικά ότι «η Πρέβεζα υστερεί, όχι μόνο σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο, αλλά και σε σχέση με τους άλλους νομούς της Ηπείρου».

Επικαλείται τα δεδομένα εμβολιασμού της 17ης Μαρτίου και αναφέρει ότι «περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες του Νομού Πρέβεζας, που είναι άνω των 60 ετών, δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, έστω και με το πρώτο εμβόλιο, όταν στη γειτονική Θεσπρωτία έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 40% των πολιτών αυτής της ηλικιακής ομάδας. Στον Νομό Ιωαννίνων έχει εμβολιαστεί το 33%, ενώ και σε επίπεδο Ηπείρου ο Νομός Πρέβεζας υστερεί, καθώς ο μέσος όρος εμβολιασθέντων άνω των 60 ετών στους άλλους τρεις νομούς είναι 32%, ενώ στον Νομό Πρέβεζας έχει εμβολιαστεί το 27,4% αυτής της ηλικιακής ομάδας. Ακόμη και σε σχέση με το μέσο όρο πανελλαδικά ο Νομός Πρέβεζας υστερεί, αφού ο εθνικός μέσος όρος για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών, που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο, είναι 33,4%».

Ο κ. Μπάρκας προφανώς με τα ποσοστά που παραθέτει, αναφέρεται στην πρώτη δόση, η οποία δεν συνιστά ολοκληρωμένο εμβολιασμό.

«Με απόλυτη κυβερνητική ευθύνη, ο νομός Πρέβεζας έχει καταστεί, δυστυχώς και στο ύψιστο ζήτημα του ρυθμού εμβολιασμού των πολιτών, απλό παρακολούθημα των εξελίξεων» καταλήγει.                     

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Εγνατία πίσω