Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίων» και «Αντιγόνη» στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Εικόνα του άρθρου «Ίων» και «Αντιγόνη» στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2019, 22:10
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την πρεμιέρα του «Οιδίποδα Τύραννου» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (μια παράσταση με αρκετές αδυναμίες), το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται για τις επόμενες δύο τραγωδίες.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις «Ίων» του Ευριπίδη και «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. 

Το έργο «Ίων» του Ευριπίδη, ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21.00, από το Θέατρο Άλφα-Ιδέα. Τον Ίωνα και 7 ακόμα ρόλους, ερμηνεύει ο περσινός νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής. Στο ρόλο της Κρέουσας η Δήμητρα Χατούπη. Μαζί τους, δημιουργώντας ένα ζωντανό ηχοτόπιο, ο κορυφαίος μουσικός κρουστών Νίκος Τουλιάτος. Μετάφραση και σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη.
Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μειωμένο.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 21.00, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την «Ομάδα Σημείο Μηδέν». Παίζουν οι ηθοποιοί: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος.
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας (12.00-15.00 και 19.00-21.30).

Η τέταρτη και τελευταία παράσταση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος θα είναι η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στις 7 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back