Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα_2023»: Ναι αλλά με όρους

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: Ναι αλλά με όρους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2021, 18:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θετικά αλλά υπό όρους ψήφισε η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη το θέμα της παραχώρησης των σχολικών γυμναστηρίων και αιθουσών στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Ιωαννιτών, όπως αυτό καταγράφηκε στην εισήγηση της δημοτικής αρχής, στη σημερινή, διά περιφοράς, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παράταξη υπενθυμίζει την κριτική που έχει ασκήσει στη δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα με το σκεπτικό ότι «πελαγοδρομούσε ή προσπαθούσε να υιοθετήσει μία κατά περίπτωση διευθέτηση των αιτημάτων, αδικώντας την πλειοψηφία των σωματείων της περιοχής που έχουν αναστείλει την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα εδώ και πάρα πολλούς μήνες». Επισημαίνει δε ότι η εκκρεμότητα αυτή κλείνει με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ σχολιάζει και το γεγονός της διά περιφοράς συνεδρίασης.

Η παράταξη της κας Καλογιάννη έθεσε όμως κάποιους όρους και προϋποθέσεις:

-Στην περίπτωση κατά την οποία τα υγειονομικά μέτρα των σχετικών πρωτοκόλλων δεν τηρηθούν κατά γράμμα από τους συλλόγους στους οποίους παραχωρήθηκαν οι αίθουσες, να ανακαλείται η παραχώρηση των αιθουσών,

-Να γίνεται η εγγραφή στην πλατφόρμα EDUPASS κάθε μέλους πολιτιστικού ή αθλητικού συλλόγου που επισκέπτεται για κάθε δραστηριότητα το συγκεκριμένο σχολείο, https://edupass.gov.gr/start/,

-να διατεθούν άτομα από τη Δημοτική Αστυνομία, τα οποία να ελέγχουν την τήρηση των πρωτοκόλλων αυτών, καθώς δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με την εργασία αυτή οι διευθυντές των σχολείων. «Το κόστος των υπερωριών που θα προκύψει  για τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, να καλυφθεί από το αποθεματικό του Δήμου» αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3