Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιωάννινα_2023: «Με τεχνοκρατική επάρκεια και με πολιτικό όραμα»

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα_2023: «Με τεχνοκρατική επάρκεια και με πολιτικό όραμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2020, 16:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τη συμπολίτευση. Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή υπηρετεί αυτό το καθήκον με συνεχείς εισηγήσεις και θέσεις για όλα τα προβλήματα και ζητήματα του Δήμου μας. Η τεχνοκρατική επάρκεια των θέσεών μας υπηρετεί την αρχή της συμπληρωματικότητας στο πολιτικό όραμα και δεν το υποκαθιστά, ούτε το υποβαθμίζει. Αντιθέτως, το ενδυναμώνει και το τεκμηριώνει στον ορθό λόγο και την παραγωγικότητά του»: Αυτή είναι μια «απάντηση» της παράταξης«Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη προς κάθε κατεύθυνση για τον τρόπο που ασκεί την κριτική της στη δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ.

Η παρέμβαση αυτή γίνεται με αφορμή το κλείσιμο ενός κύκλου επισκέψεων και συναντήσεων με τοπικά συμβούλια, τα μέλη των οποίων η παράταξη ευχαριστεί για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή της. Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η κ. Καλογιάννη θα συνεχίσει να συνεννοείται θεσμικά με τα τοπικά συμβούλια, με το σκεπτικό ότι πρέπει να εξασφαλίζεται η εφαρμογή των αρχών της ισότιμης μεταχείρισης και του ορθολογισμού. «Αυτό είναι το διακύβευμα για μας. Δηλαδή ο σχεδιασμός και τα πεπραγμένα μιας διοίκησης του Δήμου να υπηρετούν αυτές τις αρχές» τονίζεται.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, η κ. Καλογιάννη, την οποία συνόδευαν ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Ευαγγέλου και τα μέλη της παράταξης Νίκος Γιωτίτσας, Βασίλης Λέκκας και Κώστας Τσάγκας, είχε συναντήσεις σε Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Χαροκόπι, Μουζακαία και Πλάτανο.

Στις συναντήσεις αυτές καταγράφηκαν μια σειρά από προβλήματα. Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η παράταξη, στην Καστρίτσα προτεραιότητα έχουν η άμεση αποκατάσταση του αντλιοστασίου της υδρογεώτρησης, η εντατικοποίηση των διαδικασιών για την ανάδειξη της αρχαίας Ακρόπολης της Καστρίτσας, με πρώτο στόχο την προστασία του χώρου και δευτερευόντως την προσέλκυση επισκεπτών, και η βελτίωση της οδού δικτύου Καστρίτσα-Κατσικά.

Στο Δροσοχώρι η επαναλειτουργία, η συντήρηση της κεντρικής πλατείας και η ασφαλτόστρωση τμήματος αγροτικής οδοποιίας, στο Χαροκόπι η αποκατάσταση της στέγης του Πνευματικού Κέντρου, η κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου ομβρίων στο κοιμητήριο, και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, στα Μουζακαία η ασφαλτόστρωση των δρόμων προς το κοιμητήριο της κοινότητας και προς τον συνοικισμό Κυπαρίσσια, και στον Πλάτανο η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επέκταση του δικτύου κοινόχρηστου φωτισμού και οδοφωτισμού και η εγκατάσταση τριφασικής παροχής αυξημένης ισχύος, θέματα για τα οποία ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποστείλει στον Δήμο τα αντίστοιχα κοστολόγια.

Σύμφωνα με την παράταξη, σε όλη την περιοχή κατατέθηκαν παράπονα για την αργή ανταπόκριση στις αποκαταστάσεις βλαβών του δικτύου ύδρευσης, διαμαρτυρίες για τη δύσκολη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής καθώς και προβληματισμοί για τη μη λειτουργία οργανωμένου και αδειοδοτημένου χώρου για την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back