ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα_2023»: Η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: Η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2022, 13:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με μέλη των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων Ιωαννίνων, Μαρμάρων, Σταυρακίου, Νεοχωρόπουλου και Εξοχής είχε συναντήσεις η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη. Στις συναντήσεις αυτές, η κα Καλογιάννη συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Κοσμά και Σπύρο Γκίζα και τα στελέχη της παράταξης Χριστίνα Μάστορα, Ντίνο Παπαδόπουλο και Γιώργο Ζερβό.

Στον απολογισμό των συναντήσεων, η παράταξη καταγράφει τα προβλήματα και παράλληλα τις προτάσεις της. Για την πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίζει ως μεγαλύτερο πρόβλημα την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μακράς διάρκειας για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Εκτιμά δε ότι στην απουσία αυτού του σχεδίου οφείλονται τα διάφορα προβλήματα: από τη μη ύπαρξη ποδηλατόδρομων και χώρων αναψυχής μέχρι τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Αναφέρει επίσης ότι τα έργα που θα άλλαζαν την καθημερινότητα των πολιτών, είναι η υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφελείας, η ανάπλαση των χώρων της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου και Αγίας Μαρίνας, η αποκατάσταση και ανάδειξη των διατηρητέων μνημείων, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων κλπ.

Τόσο για τα Μάρμαρα όσο και για το Σταυράκι η παράταξη αναφέρει ότι απαιτείται Τοπικό Χωρικό Σχέδιο. Για το Νεοχωρόπουλο, θέτει μεταξύ άλλων σε προτεραιότητα την ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο ποδοσφαίρου, και για την Εξοχή τις διανοίξεις οδών και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων.

«Οι τοπικές κοινωνίες της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων εξέφρασαν, μέσα από τους τοπικούς τους συμβούλους, τους σοβαρούς προβληματισμούς τους για το πώς θα μπορέσουν να καλυφθούν οι πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν στις κοινότητές τους, καθώς ενώ δεν ολοκληρώνονται υφιστάμενα από καιρό αιτήματα, ταυτόχρονα  αυξάνονται οι ανάγκες, δεδομένης της πληθυσμιακής ανάπτυξης» τονίζει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back