Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα_2023»: «… εκ παραδόσεως τα ίδια και τα ίδια»

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: «… εκ παραδόσεως τα ίδια και τα ίδια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2021, 20:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αποχή από την ψηφοφορία για το πρόγραμμα δράσης και τον προϋπολογισμό 2021 του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών επέλεξε η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Η παράταξη θεωρεί ότι ο Δήμος «είναι σκόπιμο να σταματήσει πλέον να επιδοτεί συστηματικά και εκ παραδόσεως τα ίδια και τα ίδια, χωρίς μία στοιχειώδη λογοδοσία για τη σκοπιμότητα και την κοινωνική ωφελιμότητα των δράσεων και των εκδηλώσεων». Ο προϋπολογισμός του Πνευματικού Κέντρου, ή πιο συγκεκριμένα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης, για το 2021 ανέρχεται σε 4,57 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2 εκατ. ευρώ θα αποτελέσουν επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Επί του περιεχομένου, η παράταξη της κας Καλογιάννη κρίνει ότι για τον τομέα του περιβάλλοντος δεν προβλέπεται καμία δράση ή επένδυση, ενώ για τον τομέα του πολιτισμού καταγράφονται δράσεις οι περισσότερες από τις οποίες καταγράφονταν και στον περσινό σχεδιασμό. Επισημαίνει δε ότι οι δράσεις για το 2021 δεν συνοδεύονται από στοιχειώδη αναφορά δαπανών όπως και ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι πιθανές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στο αν και κατά πόσο οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν. Παρατηρεί επίσης ότι απουσιάζει κάθε αναφορά στη συμμετοχή του Δήμου σε εκδηλώσεις του προγράμματος «Ελλάδα 2021», όπως είχε ανακοινωθεί.

Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» στέκεται ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού, για τον οποίο προβλέπονται δαπάνες μόλις 47.000 ευρώ για το 2021. Σε αυτό το σημείο αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για το πού βρίσκεται η υπόθεση της τακτοποίησης αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, θέτει το ζήτημα της επιχορήγησης αθλητικών συλλόγων ή σωματείων του Δήμου, που λόγω των περιοριστικών μέτρων έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Για το θέμα αυτό, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε βγάλει ανακοίνωση νωρίτερα, υποστηρίζοντας ότι «θα είναι αρωγός των αθλητικών σωματείων»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back