ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα_2023»: 6,5 εκατ. ευρώ, πώς και γιατί;

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: 6,5 εκατ. ευρώ, πώς και γιατί;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2020, 23:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη διαφωνία της για ένα θέμα που «συμμετέχει» στις διά περιφοράς συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής (η οποία έγινε σήμερα) και του Δημοτικού Συμβουλίου (αύριο) εκφράζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023». Πρόκειται για την «έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2020».

Η παράταξη εκτιμά ότι αυτό το θέμα δεν θα έπρεπε να τεθεί προς συζήτηση «υπό τις σημερινές συνθήκες και σε διαδικασία ‘διά περιφοράς’».

Και αυτό επειδή, όπως αναφέρει, πρόκειται για μια αναμόρφωση προϋπολογισμού με ανακατανομή κονδυλίων 6,5 εκατ. ευρώ η οποία «είναι αναγκαίο να αποσαφηνιστούν, προς τους πολίτες κυρίως, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, πολλά στοιχεία και σημεία των προτεινόμενων αλλαγών, δίνοντας μία πειστική απάντηση».

Ενδεικτικά, όπως σημειώνει:

-στα έσοδα εγγράφεται ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 3,1 εκατ. ευρώ «το οποίο δεν γνωρίζουμε σε ποιες δαπάνες κατανέμεται»

-στα έξοδα εγγράφεται το ποσό του 1.460.000€ για εισφορές στον ΦΟΣΔΑ, «το οποίο δεν γνωρίζουμε εάν αναφέρεται σε προηγούμενες οφειλές, σε νέες ή και στα δύο»

-Ακόμη, εγγράφεται αύξηση κατά 200.000 ευρώ της επιχορήγησης του ΟΚΠΑΠΑ, «χωρίς να είναι γνωστά τα αίτια»

-ενισχύεται η πίστωση που αφορά αύξηση δαπανών ηλεκτρικής ενέργειας προς τη ΔΕΗ (για φωτισμό οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και παραγωγικής διαδικασίας) κατά 300.000 ευρώ περίπου, «σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις περί περιστολής των σχετικών δαπανών (κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού 2020)».

Στο σημείο αυτό, η παράταξη της κ. Καλογιάννη υπενθυμίζει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ενημερώσει ούτε το δημοτικό συμβούλιο ούτε τους πολίτες για την εξέλιξη των διαδικασιών που έχει επιλέξει σχετικά με την ενεργειακή Αναβάθμιση του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών.

Η παράταξη σημειώνει ότι θα ψηφίσει θετικά την προτεινόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού αλλά θα επιδιώξει «σε κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταθέσει τις απόψεις της αναλυτικά και με τον κανονικό και ενδεδειγμένο τρόπο, αλλά και να δώσει το δικαίωμα στη Δημοτική Αρχή να υποβάλλει με λεπτομέρεια και τεκμηρίωση την αναγκαία αιτιολόγηση για τη φανερή σπασμωδικότητα με την οποία πολιτεύεται».

Τέλος όσον αφορά την υπόθεση του κοροναϊού, η παράταξη ζητά από τη δημοτική αρχή να προβεί σε κάθε ενέργεια και σε λήψη οποιουδήποτε μέτρου, που κρίνεται αναγκαίο ώστε να ανακουφίσει τους δημότες την περίοδο αυτή.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back