ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ιωάννινα-Κακαβιά»; Ποτέ να μη γίνει!

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα-Κακαβιά»; Ποτέ να μη γίνει!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2020, 02:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά εφησυχασμένη εμφανίζεται η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα για την «προσπάθεια να γίνει ένας κανονικός δρόμος», όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των τοπικών φορέων και βουλευτών με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή (μια σύσκεψη που συνοδεύτηκε από… οικογενειακή φωτογραφία) για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά».

Η παράταξη, χωρίς να παραγνωρίζει τη σημασία της κοινής διεκδίκησης, εκτιμά με αρκετό σαρκασμό σε ανοιχτή της επιστολή, η οποία έχει αποδέκτες τον κ. Καραμανλή και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη ότι «εδώ που φτάσαμε, ποτέ να μην γίνει ο αυτοκινητόδρομος Ιωάννινα-Κακαβιά και να μην ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας της ‘Αιώνιας’ οδού, εάν είναι να γίνει ‘κουτσουρεμένος’, για 47 χλμ. τετράιχνος (τμήμα Γιάννενα-Καλπάκι) και 18 χλμ. δίιχνος (τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά)». Όσο για τα περί «τρίιχνου δρόμου», ο κ. Ζάψας μιλάει για ένα εφεύρημα που δεν υπάρχει στα τεχνικά χρονικά.

«Εύγε κύριε Υπουργέ και Κε Περιφερειάρχη! Φτιάξαμε όλο το εσωτερικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας τετράιχνο και κολλήσαμε στα 15 χλμ. από το Καλπάκι μέχρι τα σύνορα της γείτονος Αλβανίας» αναφέρει ο κ. Ζάψας. Προσθέτει δε ότι η Ήπειρος αδιαφόρησε όταν έπρεπε και δεν διεκδίκησε, ενώ υπενθυμίζει τη στάση του τέως υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σουφλιά όταν αποφάσισε να μη συνεχίσει η Ιόνια οδός μέχρι την Κακαβιά λόγω των ενστάσεων της τότε δημοτικής αρχής. Επιπλέον, σημειώνει ότι «δεν φρόντισε κανείς να ‘χωρέσει’ (το έργο «Ιωάννινα-Κακαβιά») στο τρέχον ΕΣΠΑ».

Ο κ. Ζάψας καταθέτει την άποψη ότι όλοι οι φορείς πρέπει να οργανωθούν γιατί, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «διαφορετικά θα ακολουθήσουν κι άλλες ήττες». Ζητά δε ιεράρχηση των υποδομών που χρειάζεται η Ήπειρος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3