ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιωάννινα-Κακαβιά: «περνάει» από τη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα-Κακαβιά: «περνάει» από τη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2024, 17:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος της Βουλής, ο γιαννιώτης βουλευτής Κώστας Τασούλας, κι όχι ο υπουργός Υποδομών, είναι αυτός που παίρνει την πρωτοβουλία για να ενημερώσει το κοινό για το οδικό έργο «Ιωάννινα-Κακαβιά».

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του υπουργείου και της αναδόχου εταιρίας ΑΒΑΞ. Ο κ. Τασούλας σπεύδει όμως να ενημερώσει τους πολίτες ότι βάσει του κανονισμού της Βουλής, κάθε σύμβαση δημοσίου έργου ή προμήθειας ύψους άνω των 20 εκ. ευρώ υποβάλλεται για ενημέρωση των μελών της στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής ως απαραίτητη και τελευταία προϋπόθεση για την εν συνεχεία υπογραφή της.

Και καθώς ο κ. Τασούλας είναι ο πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνει ότι είχε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα να παρουσιαστεί η σύμβαση του έργου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 2 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού κάνει λόγο για «τυπική ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτής της πολυκύμαντης σύμβασης», ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν «στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, που για πολλά χρόνια τώρα απετέλεσε δικαιολογημένο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του νομού μας, και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που προσωπικά είχε δεσμευτεί για αυτήν τη θετική εξέλιξη».

Το έργο της επέκτασης της Ιόνιας οδού με χαρακτηριστικά τρίιχνου δρόμου μέχρι την Κακαβιά έχει προϋπολογισμό 234 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) συν μια προαίρεση 76 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Η προαίρεση αφορά το οδικό τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά, μήκους 23,1 χλμ. και τον ανισόπεδο κόμβο Πασσαρώνος. Η προαίρεση (η μελλοντική σύμβαση δηλαδή) προβλέπεται να ενεργοποιηθεί εντός 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Το δικαίωμα προαίρεσης ενεργοποιείται από τον αναθέτοντα φορέα, δηλαδή από το υπουργείο Υποδομών.

Η ΑΒΑΞ, στον διαγωνισμό που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2023, έδωσε έκπτωση 17,5%.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3