Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιωάννινα-Κακαβιά: Ησυχία στο «μέτωπο»

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα-Κακαβιά: Ησυχία στο «μέτωπο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2023, 14:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν δύο εβδομάδες, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δήλωνε ότι το οδικό έργο «Ιωάννινα-Κακαβιά», με χαρακτηριστικά τρίιχνου δρόμου, θα δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Ο κ. Καχριμάνης πήγε χτες στο υπουργείο Υποδομών για να συζητήσει για το έργο αυτό. Τι προέκυψε; Επί της ουσίας δεν προέκυψε τίποτα. Ούτε κάποια ημερομηνία δημοπράτησης, ούτε κάποια ανακοίνωση για ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, όπως έχει προαναγγελθεί, ούτε τίποτα.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης επιχείρησε να δώσει μια εικόνα ότι όλα βαίνουν καλώς. Κι αυτό το έκανε με τη συνήθη τακτική του: καταθέτοντας διαδικαστικές λεπτομέρειες μέσα στις οποίες χάνεται η ουσία. 

Ο κ. Καχριμάνης είπε λοιπόν ότι στο υπουργείο «τον πληροφόρησαν ότι έχουν κάνει τις ενέργειες. Έχουν στείλει στα Δασαρχεία και στη δική μας υπηρεσία το τμήμα ‘Γιάννενα-Κακαβιά’ και περιμένουν αυτές τις ημέρες την απάντηση για τις δημόσιες εκτάσεις». ;Άρα υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες. Και πρόσθεσε: «Πράγματι όταν ήρθα εδώ, τα βρήκα να είναι έτοιμα προς υπογραφή –τουλάχιστον από τη δική μας υπηρεσία». Σημειωτέον ότι ο κ. Καχριμάνης έλειπε στην Αθήνα για μια μέρα…

Σημασία έχει δε το γεγονός ότι ο κ. Καχριμάνης δεν ανέφερε αν συναντήθηκε με τον υπουργό ή με τον υφυπουργό, αλλά περιορίστηκε να μιλήσει γενικότερα περί επίσκεψης στο υπουργείο.

Όπως και να ‘χει, η επιστροφή του από το υπουργείο Υποδομών, δεν συνοδεύτηκε από καμία ουσιαστική εξέλιξη.

Είναι προφανές ότι ο κ. Καχριμάνης ακολουθεί… τον ρυθμό της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία τεκμηριωμένη τοποθέτηση για την ωρίμανση και την υλοποίηση του έργου και για το χρονοδιάγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back