Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 12-01-2023, 12:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν δύο εβδομάδες, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δήλωνε ότι το οδικό έργο «Ιωάννινα-Κακαβιά», με χαρακτηριστικά τρίιχνου δρόμου, θα δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Ο κ. Καχριμάνης πήγε χτες στο υπουργείο Υποδομών για να συζητήσει για το έργο αυτό. Τι προέκυψε; Επί της ουσίας δεν προέκυψε τίποτα. Ούτε κάποια ημερομηνία δημοπράτησης, ούτε κάποια ανακοίνωση για ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, όπως έχει προαναγγελθεί, ούτε τίποτα.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης επιχείρησε να δώσει μια εικόνα ότι όλα βαίνουν καλώς. Κι αυτό το έκανε με τη συνήθη τακτική του: καταθέτοντας διαδικαστικές λεπτομέρειες μέσα στις οποίες χάνεται η ουσία. 

Ο κ. Καχριμάνης είπε λοιπόν ότι στο υπουργείο «τον πληροφόρησαν ότι έχουν κάνει τις ενέργειες. Έχουν στείλει στα Δασαρχεία και στη δική μας υπηρεσία το τμήμα ‘Γιάννενα-Κακαβιά’ και περιμένουν αυτές τις ημέρες την απάντηση για τις δημόσιες εκτάσεις». ;Άρα υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες. Και πρόσθεσε: «Πράγματι όταν ήρθα εδώ, τα βρήκα να είναι έτοιμα προς υπογραφή –τουλάχιστον από τη δική μας υπηρεσία». Σημειωτέον ότι ο κ. Καχριμάνης έλειπε στην Αθήνα για μια μέρα…

Σημασία έχει δε το γεγονός ότι ο κ. Καχριμάνης δεν ανέφερε αν συναντήθηκε με τον υπουργό ή με τον υφυπουργό, αλλά περιορίστηκε να μιλήσει γενικότερα περί επίσκεψης στο υπουργείο.

Όπως και να ‘χει, η επιστροφή του από το υπουργείο Υποδομών, δεν συνοδεύτηκε από καμία ουσιαστική εξέλιξη.

Είναι προφανές ότι ο κ. Καχριμάνης ακολουθεί… τον ρυθμό της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία τεκμηριωμένη τοποθέτηση για την ωρίμανση και την υλοποίηση του έργου και για το χρονοδιάγραμμα.

Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back