ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιωάννινα-Ηράκλειο: Επιστολή προς δημάρχους για «μέτωπο» διεκδίκησης πτήσης

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα-Ηράκλειο: Επιστολή προς δημάρχους για «μέτωπο» διεκδίκησης πτήσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2024, 13:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δεύτερη επιστολή μέσα σε μια μέρα, μετά τη σχετική για το φυσικό αέριο, απέστειλε ο Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννίνων, αυτή τη φορά για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων-Ηρακλείου.

Ο κ. Μπέγκας με την επιστολή που απευθύνει σε δημάρχους στην Κρήτη, αλλά και στο νομό Ιωαννίνων, ζητάει να εκδώσουν ψηφίσματα και να πιέσουν τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και τον πρωθυπουργό, για την επαναπροκύρηξη του διαγωνισμού «άγονης γραμμής», ο οποίος γίνεται μεν, αλλά οι (δύο) εταιρίες δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το δρομολόγιο.

Ο δήμαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι «ιδιαίτερης σημασίας δε για όλους μας πρέπει να αποτελούν οι προκλήσεις σε σχέση με τη διατήρηση των τοπικών οικονομιών μας σε καλή βιώσιμη κατάσταση. Δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε ως δεδομένο ότι η οποιαδήποτε ανάκαμψη από την τρέχουσα κατάσταση μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνον σε στρατηγικές του κεντρικού κράτους».

Ανατρέχει στο ιστορικό της υπόθεσης και την αναμονή για επαναπροκήρυξη, η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμα και τονίζει ότι η αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων «αποτελεί ένα γεγονός ύψιστης ιστορικής γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας».

Σημειώνεται ότι η επιστολή είναι απόφαση που λήφθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», Νίκου Γκόντα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3