ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα-Ήπειρος» στην Ολλανδία

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα-Ήπειρος» στην Ολλανδία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2019, 16:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έξι μήνες μετά, αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου επέστρεψε στο Άμστερνταμ στην προσπάθειά της να αναδείξει τον τουριστικό προορισμό «Ιωάννινα-Ήπειρος» σε μια ειδική εκδήλωση. Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανέλαβε η Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ και Περιχώρων, η οποία απηύθυνε και τη σχετική πρόσκληση-κάλεσμα.

Στην αποστολή συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του δήμου Ιωαννιτών Νίκος Γκόλας, ο εκτελεστικός  γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτριος Σιώλος, ο  ειδικός σύμβουλος του δημάρχου της πόλης των Ιωαννίνων Στέφανος Ζέρβας, και η Θάλεια Οικονόμου, εκ μέρους του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου.

Η αντιπροσωπεία συζήτησε με την Ελληνική Κοινότητα πρόταση για ανάληψη κοινών δράσεων, ενώ στην ειδική εκδήλωση έγινε και παρουσίαση τοπικών προϊόντων αλλά και εκμάθηση παραδοσιακών χωρών στα μέλη της κοινότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Γιάννης Πετρόπουλος, account executive στην εταιρία Booking.com (εταιρεία ολλανδικών συμφερόντων), αναφέρθηκε στις νέες τάσεις που προωθεί η Booking.com στον κλάδο του τουρισμού μέσω της ενίσχυσης των μικρών, αυθεντικών προορισμών, και στη «στροφή» που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο προς τον «βιώσιμο» τουρισμό.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ και Περιχώρων για την πρωτοβουλία της. «Χτίζουμε σημαντικούς δεσμούς με τους τοπικούς φορείς, που θα συμβάλλουν θετικά στην επωφελή ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας», είπε ο κ. Γκόλας. «Οι δράσεις αυτές, επικέντρωσαν στην ενημέρωση, τη διάχυση εξειδικευμένων πληροφοριών για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου στην ολλανδική αγορά, αναπτύσσοντας και ενδυναμώνοντας δεσμούς με την ιδιαιτέρως ‘ζωντανή’ τοπική Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ και Περιχώρων», ανέφερε ο κ. Σιώλος.

Σε γραπτή του δήλωση, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας αναφέρει: «Συνεχίζουμε τις πολιτικές εξωστρέφειας  στη βάση της διπλωματίας των πόλεων με σχέδιο και πρόγραμμα. Τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών μας ήδη είναι ορατά και ευελπιστούμε σύντομα να πολλαπλασιαστούν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back