ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιωάννινα: H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα: H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2022, 15:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας στα Ιωάννινα έχει ως εξής:

12 Απριλίου

Σινεμά: «Τραγούδια από τον δεύτερο όροφο»

Tο αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.) με τίτλο «Πόλη, αγάπη μου!» συνεχίζεται.

Την Τρίτη 12 Απριλίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Songs from the Second Floor (Τραγούδια από τον δεύτερο όροφο)» του Ρόι Άντερσον με τον Λαρς Νορντ και Στέφαν Λάρσον.

Η υπόθεση: Σε κάποια ακαθόριστη χρονικά περίοδο, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Ένας ταχυδακτυλουργός κάνει λάθος και πριονίζει έναν άνθρωπο στα δύο, ένας χαμένος μετανάστης ξυλοκοπείται μέσα σ’ έναν πολυσύχναστο δρόμο, ένας υπάλληλος απολύεται αφού πρώτα έχει εξευτελιστεί χωρίς προφανή λόγο…

13 Απριλίου

Συναυλία της Νεανικής Ορχήστρας Do-Re-Mi

Η Νεανική Ορχήστρα Do-Re-Mi του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει την Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 20:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» την πασχαλινή της συναυλία με έργα G. Fr. Haendel, J. Pachelbel, Fr. Schubert, EJ. Williams, S. Barber, κ.ά.

Guest Stars ο Δημήτριος Σιδερής στο όμποε και η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, στο τραγούδι. Διδασκαλία-Διεύθυνση Ορχήστρας: Γεράσιμος Λώλης.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ουρανός απ’ άλλους τόπους»

Το βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου «Ουρανός απ’ άλλους τόπους» παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Πατάκη, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Αναγνώστης», την Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 20:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο Χρήστος Κατσούρας, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-θεατρικός συγγραφέας, και η φιλόλογος Ανδρονίκη Ζoύκη. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

15 Απριλίου

Προβολή δύο αρχαιολογικών ντοκιμαντέρ           

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (18/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Πολιτισμού «Οδύσσεια», προβάλλει δύο βραβευμένα αρχαιολογικά ντοκιμαντέρ, την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 18:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Πρόκειται για τα ντοκιμαντέρ «Το στρώμα της καταστροφής» (Ελλάδα, 1980, 32’), σε σκηνοθεσία Κώστα Βρεττάκου, και «Ζεύγμα: οι τελευταίες μέρες» (Γαλλία, 2000, 52’), σε σκηνοθεσία Thierry Ragobert.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για πληροφορίες και κρατήσεις, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσική βραδιά με το Τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού

Μια μουσική βραδιά με τίτλο «Της νοσταλγίας και του κεφιού συναπαντήματα» διοργανώνουν οι σπουδαστές του Τμήματος Σύγχρονου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Τη βραδιά διοργανώνει, συγκεκριμένα, η τάξη της Ειρήνης Δόβα, η οποία επιμελείται και παρουσιάζει την εκδήλωση. Τραγουδούν η Δωρίτσα Γουντζά, η Ηλέκτρα Κρανά και ο Νίκος Παπανικολάου. Στο πιάνο η Γεωργία Αναστάση.

Stand up παράσταση με τον Κ. Μαλιάτση

Ο Κώστας Μαλιάτσης έρχεται στις 15 Απριλίου, στις 21:30, στον Πολυχώρο Αγορά (προπώληση 10 ευρώ, ταμείο 12 ευρώ) με τη stand up παράσταση «Από την άλλη». Μαζί του ο Αλέξανδρος Μαλιάτσης και η Nefeli Meg. Εισιτήρια διατίθενται μέσω του viva.gr στο εξής link: https://bit.ly/3DBQ208 ,στα καταστήματα Public και στον Πολυχώρο Αγορά

15-16-17 Απριλίου

Θέατρο: «Δείπνο Ηλιθίων» από το ΔΗΠΗΘΕ

Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανεβάζει το «Δείπνο Ηλιθίων» του Francis Veber, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι τις 15 Μαΐου, στις 21:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Παίζουν: Νικόλας Γραμματικόπουλος, Γιολάντα Καπέρδα, Βίκτωρ Μπενουζίλιο, Κατερίνα Σισίννι, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Χιώτης.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, φοιτητικό 7 ευρώ, ανέργων-ΑμεΑ 3 ευρώ. Εισιτήρια στο viva.gr.

16 Απριλίου

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα

Πασχαλινή συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει έργα Μπαχ και Μπετόβεν. Σολίστ: Γεράσιμος Λώλης-Ειρήνη Ιωάννα Καραμάνη, σοπράνο: Σοφία Μιχαηλίδου, τενόρος: Γιάννης Κάβουρας, μπάσος: Διονύσιος Τσαντίνης, και το Χορωδιακό Σύνολο «Cantus». Διδασκαλία-διεύθυνση: Κωνσταντίνα Μήλια. Μουσική διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος.

16-17 Απριλίου 

Poe~try στο Θέατρο Actina

Mια χοροθεατρική περφόρμανς που βασίζεται σε ένα διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε ανεβαίνει στις 16 και 17 Απριλίου, στις 21:15, στο Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8).

H περφόρμανς έχει τίτλο Poe~try. Σκηνοθετεί η Αθηνά Τσικνιά και ερμηνεύουν η Ελεονώρα Ηλία και ο Γιάννης Κοντός. Η κινησιολογία είναι της Ελεονώρας Ηλία, τα visual effects του Κωστή Εμμανουηλίδη, τα audio effects του Αχιλλέα Κάππη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Δέσποινα Ναυρόζογλου, σκηνογραφία-ενδυματολογία-φωτισμοί της Αθηνάς Τσικνιά, η επιμέλεια κοστουμιών της Φόνης Βραζέλη.

Τιμή εισιτηρίου: 12€ ταμείο, 10€ προπώληση, 8€ μειωμένο (ανέργων-εφήβων-παιδιών-65+).

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Μωβ κουκουβάγια, viva.gr. Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401.

17 Απριλίου

Stella J. Lavender στο Πορτραίτο

Το πρώτο live της θα κάνει η Stella J. Lavender στα Ιωάννινα, μετά την κυκλοφορία του νέου της single «Calling My Name». Στις 17/4 θα είναι στο Θυμωμένο Πορτραίτο παρέα με τους αγαπημένους Κώστα Δημητρίου, Ορέστη Αντώνογλου, Κώστα Κωσταδήμα και Ανδρέα Λαβρέντζο. Είσοδος: 3€

Οι Bad Habits στο Beatnik

Οι αθηναίοι hard rockers Bad Habits έρχονται την Κυριακή 17 Απριλίου στο

Beatnik Bar. Ώρα έναρξης: 21:30. Τιμές εισιτηρίων 6 ευρώ, προπώληση σε Beatnik Bar, Manthos Optical

Σινεμά: «Ροζέτα» των Νταρντέν

Την τελευταία ταινία του αφιερώματος στους βέλγους σκηνοθέτες Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν προβάλλουν οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Πρόκειται για την ταινία «Ροζέτα» (1999) με τους: Έμιλι Ντεκέν, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε, Αν Ιερνό, Ολιβιέ Γκουρμέ.

Η υπόθεση: Η νεαρή Ροζέτα, που ζει με την αλκοολική μητέρα της σε μια παραγκούπολη κάπου στο Βέλγιο, κυνηγημένη από την ντροπή του περιθωρίου, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να διεκδικήσει μια θέση στην κοινωνία, ξεκινώντας από τη βασική προϋπόθεση: να βρει δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back