ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα: Γέφυρες Συμμετοχής» για τρεις μέρες

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα: Γέφυρες Συμμετοχής» για τρεις μέρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2023, 00:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα: Γέφυρες Συμμετοχής»: Aυτός είναι ο τίτλος τριών εργαστηρίων βιωματικής χαρτογράφησης της πόλης των Ιωαννίνων τα οποία θα γίνουν στις 26, 27 και 28 Μαΐου, από την ομάδα της URBANA, στον χώρο του ΤΕΕ-Τμήματος Ηπείρου (Αραβαντινού 6-8).

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιεί η διεπιστημονική ομάδα Urbana, μια ομάδα που μελετά τον αστικό χώρο από την οπτική του φύλου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Heinrich Böll, Γραφείο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μελετώνται οι διαδικασίες αστικής ανάπτυξης των Ιωαννίνων, με τρόπο που να μπορούν να είναι πιο φιλικές προς γυναίκες και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ηλικιωμένα άτομα, παιδιά, ΑμεΑ.

Σε αυτή την πρώτη φάση, τα τρία εργαστήρια αφορούν τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης.

- Παρασκευή 26 Μαΐου (17.00-19.00): εργαστήριο παρουσίασης του έργου και της μεθοδολογίας της Urbana στο ΤΕΕ Ηπείρου (Αραβαντινού 6-8) και συζήτηση με το κοινό για την καθημερινότητα στην πόλη των Ιωαννίνων από τη σκοπιά του φύλου.

- Σάββατο 27 Μαΐου (20.00-22.00): συνάντηση σε κεντρικό σημείο της πόλης για βραδινό διερευνητικό περίπατο σε διαδρομές που θα έχουν υποδειχθεί από τις/τους κατοίκους, για τη χαρτογράφηση της πόλης.

- Κυριακή 28 Μαΐου (10.30-13.30): πρωινός διερευνητικός περίπατος και στη συνέχεια συζήτηση και αναστοχασμός για τα αποτελέσματα των εργαστηρίων στο ΤΕΕ Ηπείρου (Αραβαντινού 6-8).

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/e2ur1VgfYyvapxV5A καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back