Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλικό σινεμά: «Ο κρυπτονίτης στην τσάντα»

Εικόνα του άρθρου Ιταλικό σινεμά: «Ο κρυπτονίτης στην τσάντα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2020, 18:41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Κυριακές στο πανί»  του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζουν το αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, με την προβολή της γλυκόπικρης κωμωδίας «Ο κρυπτονίτης στην τσάντα» του Ιβάν Κοτρόνεο (2011).

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση: Βρισκόμαστε στη Νάπολη της δεκαετίας του 1970. Ο μικρός Πεππίνο μεγαλώνει σε μια περίεργη και καθόλου τυπική ιταλική οικογένεια με την μητέρα του να πάσχει από κατάθλιψη και να μιλά σπάνια και τον πατέρα του να την απατά. Μόνη διέξοδος του νεαρού Πεππίνο είναι ο θείος και η θεία του που είναι χίπηδες και ο ξάδελφος του ένας ιδιαίτερα εκκεντρικός τύπος που νομίζει ότι είναι ο Σούπερμαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, ο σκηνοθέτης της ταινίας Ιβάν Κοτρόνεο ήταν γνωστός ως σεναριογράφος με τον «Κρυπτονίτη». Γνήσιο παιδί της Νάπολης, μεταφέρει την ατμόσφαιρα της πόλης, όπως ακριβώς τη βίωσε κατά τη διάρκεια της δικής του παιδικής ηλικίας. Πρωταγωνιστεί η Βαλέρια Γκολίνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3